Disney pokořil vlastní rekord v mezinárodních tržbách a míří výš

Disney pokořil vlastní rekord v mezinárodních tržbách a míří výš | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
A s vyděláváním rozhodně nehodlá přestat - Marvel i Star Wars už mají vše pečlivě rozplánované do roku 2020 a pomalu se chystají na další roky.

V neděli Disney na mezinárodních trzích vyšplhal na částku 3,566 miliardy dolarů, čímž pokořil vlastní rekord z roku 2015. Absolutní mezinárodní rekord stále drží Universal, který loni z mezinárodních pokladen vytřískal 4,44 miliardy. A stejně tak Universal drží absolutní rekord na severoamerické půdě, kde loni utržil 2,562 miliardy. Globální rekord Universalu tedy dělá 6.89 miliardy. Letos se ale nejspíš karta definitivně obrátí.

Už teď Disney utržil 2,152 miliardy doma a zmiňovaných 3,566 miliardy mezinárodně, celosvětově tedy 5,718 miliardy. K tomu mu pomohli především Captain America, Kniha džunglí, Zootopia a Hledá se Dory, tedy filmy, které všechny pokořily miliardu nebo se k ní alespoň blížily (Kniha džunglí). A Disney zatím ještě ani zdaleka nekončí, protože do konce roku připravuje ještě uvedení Odvážné Vaiany, Doctora Strange a Rogue One: Star Wars Story. Tedy snímků, které mají potenciál společně utržit celosvětově přes dvě miliardy dolarů.

Přitom šéf Disneyho Bob Iger je docela opatrný, když dojde řeč na komerční potenciál Rogue One: Star Wars Story. Film označuje za experiment a studio podle něj neočekává, že by snímek s Darth Vaderem a hromadou nových postav mohl atakovat dvě miliardy, podobně jako Síla se probouzí, která těžila z návaznosti na dosavadní díly Star Wars ságy. Na druhou stranu Iger připouští, že podle dostupných dat je míra zájmu o marketingové materiály u obou filmů stejná, takže bude zajímavé sledovat, jak to vlastně v pokladnách nakonec dopadne.

Universal každopádně nebude pouze pokořen, on bude pokořen dokonce výrazně a není vůbec vyloučené, že studio s myšákem Mickeym půjde letos přes 8 miliard. A Disney dělá všechno proto, aby tenhle trend udržel i nadále, popřípadě se rovnou zkusil zakousnout do deseti miliard. Na každý rok má naplánovanou alespoň jednu hranou verzi starých animovaných klasik. Stále to bude zkoušet s hranými velkofilmy pro celou rodinu, ala Piráti z Karibiku. K tomu každý rok uvede minimálně dva (ale spíš dvakrát tolik) animáky od Disney Animation nebo Pixaru a k tomu všemu je potřeba připočítat ještě Marvel a Lucasfilm.

Po poslední schůzce s šéfkou Lucasfilmu, Kathleen Kennedy, může Iger spokojeně oznámit, že svět Star Wars je přesně naplánovaný do roku 2020 a existuje už také hrubá představa o tom, co se bude dít od roku 2021. Každý rok bude uvedený buď nový díl hlavní série nebo nový spin-off, přičemž tajemný spin-off plánovaný na rok 2020 už má scenáristu. Lucasfilm navíc znovu startuje sérii Indiana Jones. A u Marvelu je to podobné. Tam je také pevně naplánováno, co všechno na diváky čeká do konce dekády a pozvolna se začíná plánovat dekáda příští.

Disney zkrátka a dobře nijak nezpomaluje a prozatím to vypadá, že je v pozici tahouna hollywoodské továrny na peníze naprosto nezastavitelný. A na závěr ještě vystřižená scená z Hledá se Dory:

Zdroje: Slashfilm, Variety, Variety II, eCrater

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 6

Disney pokořil vlastní rekord v mezinárodních tržbách a míří výš | Fandíme filmu Disney pokořil vlastní rekord v mezinárodních tržbách a míří výš | Fandíme filmu Disney pokořil vlastní rekord v mezinárodních tržbách a míří výš | Fandíme filmu Disney pokořil vlastní rekord v mezinárodních tržbách a míří výš | Fandíme filmu Disney pokořil vlastní rekord v mezinárodních tržbách a míří výš | Fandíme filmu Disney pokořil vlastní rekord v mezinárodních tržbách a míří výš | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest