Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj

Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Režisér Ragnaroku slibuje dosud nejexcentričtější marvelovku, které je fuk, co dělal Thor v minulých filmech. Hlavně chce přinést co nejlepší zážitek.

Režisér Taika Waititi je uprostřed příprav Thora: Ragnarok. Našel si však chvilku na to, aby na Redditu zodpověděl fanouškům jejich zvídavé dotazy. Samozřejmě jsme se zaměřili na to, co Taika prozradil právě o třetím Thorovi.

V průběhu odpovídání bylo z drobných nuancí patrné, že režisér má smysl pro humor a nebojí se přehánět, takže některá vyjádření je třeba brát s mírnou rezervou. Na druhou stranu ale nelze zlehčovat, jak moc režisér během Q&A zmiňoval tvůrčí svobodu. Vlastně jej až překvapilo, jakou mu studio dalo volnost. Aby film nějak zapadl do celkové kontinuity filmového světa Marvelu, o to se staral Marvel. Taika se staral o děj aktuálního filmu, o jeho postavy a styl vyprávění. Waititi nijak neřeší předchozí filmy, nedokáže říct, kam přesně Ragnarok patří na pomyslné časové ose jednotlivých Marvel filmů a dokonce se vědomě snažil ignorovat předchozí filmy s Thorem. Jeho nejoblíbenější marvelovkou jsou Strážci galaxie a podle všeho můžeme očekávat, že třetí Thor bude podobně svůj. Taika Ragnarok točil jako kterýkoliv svůj předchozí film a rozdíl byl pouze v měřítku, popřípadě v rozsahu práce se zeleným pozadím.

Waititiho předchozí filmy jsou všechno komedie s velice specifickým, až absurdním smyslem pro humor. Marvel jej najal právě kvůli jeho vkusu a plně jej respektuje. Ragnarok perfektně symbolizuje jeho logo. Záměrně připomíná sci-fi a fantasy dobrodružství z 80. let minulého století, protože se v tomhle duchu ponese i vlastní film. A do tohohle stylu zapadá i Mark Mothersbaugh, synťákový král z kapely Devo, který složí hudbu. Pokud by čistě náhodou Mark využil jakýkoliv hudební motiv z předchozích Thorových filmů, tak jej výrazně přepracuje. Thor 3 má být zatím nejméně konvenční marvelovkou, bude excentrický a doslova bláznivý. Nebude chybět specifický novozélandský smysl pro humor. A humor bude zjevně alfou a omegou. Chris Hemsworth měl možnost se v roli Thora konečně pořádně vyřádit. Thor bude hodně jiný oproti předchozím filmům a je to Taikova nejoblíbenější postava snímku.

Pokud jde o další postavy, tak Tessa Thompson (Valkyrie) má ve filmu „slušně velkou“ roli a Bruce Banner (Mark Ruffalo) si bude svoje scény krást pro sebe. Ve filmu můžeme čekat nějaký odkaz na Doctora Strange a pravděpodobně se objeví i Thanos, protože když byl na něj Taika tázán, tak místo toho, aby jeho účast rázně popřel, tak pouze řekl, že o tom zatím nemůže mluvit, protože je brzy. Waititiho mrzí, že se mu nepodařilo přijít na způsob, jak do filmu zakomponovat postavu Johna C. Reillyho ze Strážců galaxie, protože je to jeho oblíbenec. A pokud by měl režisér v budoucnu možnost natočit pro Marvel další krátký film, podobný tomu o Thorově životě během Občanské války, byl by za to moc rád. Další celovečerní marvelovku však prozatím od režiséra čekat nemáme, má jiné plány.

Cate Blanchett (představitelka záporačky Hely) pak v jiném rozhovoru potvrdila, že skutečně můžeme čekat zábavný a excentrický film. Natáčení byla zábava a slušná mela. Režisérovi není nic svaté a to je dobře, protože podle Cate je Marvel nejsilnější ve chvílích, kdy se vůbec nebere vážně.

Samozřejmě teprve uvidíme, jak ta proklamovaná tvůrčí svoboda bude vypadat v praxi. U Marvelu to dosud vždycky fungovalo tak, že studio přišlo s pevně daným plánem, který je do značné míry neměnný. Postavy se musí dostat z bodu A do bodu B, aby posunuly celý svět Marvelu zase o krok kupředu. Do toho je potřeba představit specifické nové postavy a nabídnout určité množství akčních scén, aby se film dobře prodával v trailerech. Jak neměnné elementy budou podané, to už je na režisérovi. Ten přichází za studiem s určitou vizí toho, jak pevně dané plány ozvláštnit, jak je podat divákům co nejzábavnějším a nejjedinečnějším způsobem. V minulosti se staromódní vedení konglomerátu Marvel Enterteinment snažilo jakékoliv výraznější výstřelky krotit, ale kdo ví, třeba se po přesunutí Marvel Studios přímo pod dohled Disneyho začne skutečně projevovat větší míra svobody, kterou Marvel Studios teoreticky dostaly. Minimálně výběr zajímavých režisérů by tomu naznačoval.

Thor: Ragnarok je pokračováním Thora: Temného světa a Avengers: Age of Ultron. Odinův syn (Chris Hemsworth) se vrací do Asgardu, aby našel odpovědi na znepokojující otázky, které mu zasely do hlavy vize Scarlet Witch. Na trůnu nachází Lokiho (Tom Hiddleston) převtěleného v jeho otce a pomalu se ve světě polobohů schyluje k Ragnaroku, kataklyzmické události, která restartuje běh dějin. Vedle Hemswortha a Hiddlestona se vrací také Jamie Alexander a Anthony Hopkins. Doplní je Mark Ruffalo jako Hulk a nově byli do série obsazeni Cate Blanchette, Karl Urban, Jeff Goldblum a Tessa Thompson. Scénář napsali Craig Kyle, Christopher Yost a Stephany Folsom. Režírovat bude Taika Waititi. Datum české premiéry je stanoveno na 2.11. 2017.

Zdroje: Reddit, EW

Thor: Ragnarok

03.11.2017 | USA, Austrálie
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 13

Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu Thor: Ragnarok kašle na dosavadní marvelovky, bude svůj | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest