Srdce v Atlantidě: Kingův román čeká nová adaptace

Srdce v Atlantidě: Kingův román čeká nová adaptace | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Skupinku vysokoškoláků žene závislost na karbanu rovnou do náruče války ve Vietnamu.

Filmů podle knih Stephena Kinga je celá řada. Některé jsou horory, některé více mysteriózní či fantasy a u některých jde o drama. A právě pro drama se rozhodl Johannes Roberts (47 Meters Down), který pracuje na adaptaci Kingovy novely Srdce v Atlantidě, přičemž snímek by se měl jmenovat pouze Srdce (Hearts). Pokud vám to zní povědomě, tak jste si patrně vzpomněli na snímek Srdce v Atlantidě s Anthonym Hopkinsem z roku 2001. V tomto případě ale nepůjde o remake, protože kniha obsahuje řadu příběhů, a pro drama Hearts si režisér Roberts vybral jiné povídky, než jaké adaptoval výše zmiňovaný film.

Dole si můžete přečíst synopsi ke knižní předloze, pro nový film je pak klíčové, že by se příběh měl týkat skupinky mladých, kteří se snaží vyžít ze školného a potravinových balíčků, přičemž v té době se dostanou ke karetní hře s názvem Srdce. Ta se pro ně ukáže jako vysoce návyková a vymstí se jim, protože jejich školní život se začne pomalu rozpadat. A být vyhozen ze školy v té době znamenalo přímou cestu do džunglí Vietnamu. Uvidíme, jak si s látkou nakonec režisér Roberts poradí, scenáristicky mu pomůže jeho pravidelný kolega Ernest Riera (47 Meters Down, Temná strana dveří).

Produkce by měla začít příští rok. Sám režisér prohlásil, že Srdce v Atlantidě je jeho nejoblíbenější Kingovo dílo a natočit na jeho motivy film je pro něj splněným snem. Při pohledu na Robertsovo předchozí práci si ovšem musí jeden položit otázku, jak dobře si tento režisér povede. Nicméně sám Stephen King tuto adaptaci osobně schválil, takže je možné, že budeme mile překvapeni.

Znáte knižní předlohu a jste rádi, že se jí dostane právě takového zpracování? Kromě synopse přikládáme také trailer ke snímku z roku 2001.

Pět kratších příběhů, které na sebe volně navazují, se odehrává během několika desítek let v druhé polovině minulého století. Hrdiny provázíme od dětství přes vysokoškolský život až po krutou zkušenost ve Vietnamu. Mistr hororu, jenž skvěle ovládá i povídkový žánr, se zde vyrovnává s traumaty jednotlivce i celé společnosti tehdejší doby. Typického Kinga nacházíme v charakteristickém vypravěčském umění se smyslem pro přesnou drobnokresbu, jímž vtahuje čtenáře do děje.

Galerie: 6

Srdce v Atlantidě: Kingův román čeká nová adaptace | Fandíme filmu Srdce v Atlantidě: Kingův román čeká nová adaptace | Fandíme filmu Srdce v Atlantidě: Kingův román čeká nová adaptace | Fandíme filmu Srdce v Atlantidě: Kingův román čeká nová adaptace | Fandíme filmu Srdce v Atlantidě: Kingův román čeká nová adaptace | Fandíme filmu Srdce v Atlantidě: Kingův román čeká nová adaptace | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest