The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká

The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Seznamte se s novým hororovým zabijákem a koukněte na trailer.

Šiky teenagerských vyvražďovaček budou brzy posíleny. Ať už jsou série jako Vřískot nebo Pátek třináctého jak chtějí šablonovité, nic to nemění na tom, že mají armádu svých věrných fanoušků, kteří je milují, no, až za hrob. Filmoví padouši, kteří si brousí nůž (nebo sekeru, mačetu…) na mladé masíčko, asi nikdy z módy nevyjdou. Sami na úspěch samozřejmě nestačí - Je třeba dodat tu správnou „omáčku”, která jejich příběhu dodá ten správný říz. Ale pokud padouchovi tvůrci věří natolik, že po něm pojmenují samotný film, měl by být opravdu jedinečný.

The Bye Bye Man si jako řada jiných hororů vzal za vzor hrůzu nahánějící městskou legendu (potažmo tedy to, jak ji zaznamenal ve své knize The Bridge To Body Island Robert Damon Schneck), která do určité míry osvětluje jeho původ. Hlavní idea snímku je blízká té z Noční můry v Elm Street. Svou sílu totiž Bye Bye Man stejně jako Freddy Krueger čerpá z pozornosti, která je věnována jeho existenci. Oba strašáci jsou vlastně těžcí narcisové. Zatímco Freddy ale loví své atraktivní oběti „jen” prostřednictvím zlých snů, Bye Bye Man se k nim může dostat, kdy se mu zachce. Finální zelenou pak dostane, když lidé vysloví - nebo si jen pomyslí - jeho jméno. Mantra „nemysli na to, neříkej to”, která zní celým trailerem, by hlavním hrdinům podle všeho měla pomoci v záchraně. V době moderních technologií, kdy se komunikuje prakticky o všem a pořád a každá myšlenka se lavinově šíří, bude dodržení těchto pravidel asi pořádná fušku. A nebyl by to ten správný teen horor, kdyby v něm chyběl nedůvěřivý muž zákona. V tomhle případě se jedná o ženu zákona, ztvárněnou Carrie-Anne Moss (Matrix), která se skupince dospívajících snaží pomoct zákonnými postupy (což tu tradičně asi moc nepomůže).

Kromě ní a stárnoucí hvězdy Faye Dunaway (Aféra Thomase Crowna) má snímek ještě jedno zvučné jméno. To patří herci, který propůjčil svůj zjev titulnímu démonovi - Doug Jones je zasloužilý hollywoodský veterán, jehož filmografie pokrývá vše od skromných horůrků po rozmáchlé trhače kasovních rekordů. Díky své neobvyklé vizáži a pohybovému tréninku stojí za vznikem různorodé přehlídky filmových monster. Obvykle je tedy pohřbený pod tlustou vrstvou latexu. Guillermo del Toro s Jonesem spolupracoval mimo jiné na Faunově labyrintu a vyžádal si ho i pro svůj nový počin The Shape of Water. A mohli jsme ho obdivovat (a bát se ho) také jako hlavního „Gentlemana” v jedné z nejděsivějších epizod seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Tři ústřední studenty si zahráli Douglas Smith (Miss Sloane), Lucien Laviscount (Scream Queens) a Cressida Bonas.

Traileru s povedenou stylizací se prozatím daří vyloudit celkem solidní atmosféru. Bude to ale stačit, aby si záhadný muž s černou kápí a znepokojivě prodlouženými prsty našel své místo v žánrové síni slávy? Pro fanoušky reality-show Survivor doplňujeme, že scénář napsal velice dobře známý soutěžící Jonathan Penner, který začínal jako herec (Periskop nahoru a dolů, seriál Holá pravda) a jako scenárista byl nominován na Oscara za krátký film Down on the Waterfront. Film od jeho manželky, režisérky Stacy Title (Poslední večeře) se vplíží do světových kin v pátek 13.1.2017.

Skryté zlo

13.01.2017 | USA
Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 12

The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu The Bye Bye Man: Udělejte pápá, smrťák už na vás čeká | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest