Alexandre Desplat: Místo Star Wars Valerian

Alexandre Desplat: Místo Star Wars Valerian | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Hvězdné války skladatel nestíhal kvůli nabitému harmonogramu, zato se může pustit do jiné ambiciózní sci-fi.

Valerian a město tisíce planet (Valerian and the City of a Thousand Planets) má nečekanou a dosti výraznou posilu. Je jím slavný skladatel filmové hudby Alexandre Desplat. Mnozí čekali, že si režisér Luc Besson opět zvolí svého dvorního skladatele Erica Serru. Ten mu byl hudební oporou jak u Lucy, Arthura a Minimojů, či Pátého elementu.  Nicméně Besson podle všeho s filmem míří vysoko mezi hvězdy, a tak určitě stojí o co nejlepší tvůrčí osobnosti. Nic proti Serrovi, ale Desplat je právě onou volbou z výšin. A jak Besson potvrdil na svém Instagramu, je to oficiální. Pro ty, kterým toto jméno mnoho neříká, možná více napoví filmy, ke kterým již hudbu složil.

Hned zkraje je dobré zmínit, že před dvěma lety Desplat zabodoval se soundtrackem ke Grandhotelu Budapešť a odnesl si za něj Oscara. A pak je tu těch sedm nominací (Argo, Kód Enigmy…). Z dalšího repertoáru pak určitě budete znát jeho rukopis u takových filmů jako Králova řeč, Harry Potter a relikvie smrti 1,2, či nová Godzilla. Letos se věnoval Božské Florence s Meryl Streep či Tajnému životu mazlíčků. Obecně platí za jednoho z nejvytíženějších skladatelů současnosti, takže je trochu zázrak, že ho Besson urval pro sebe. A to dokonce tváří v tvář Rogue One: Star Wars Story, kde to nakonec pro Desplata nedopadlo pro jeho nabitý diář, který nešel dohromady s přetáčkami Star Wars spin-offu. Tam šanci nakonec dostal Michael Giacchino (Star Trek 1-3, Jurský svět), který se ale určitě také nenechá zahanbit.

Pro nás ale v první řadě platí, že máme o důvod více se těšit na tohle vesmírné dobrodružství, které do kin vlétne příští rok v červenci. Co říkáte na výběr skladatele? Dodá filmu další dimenzi? Pro osvěžení paměti si můžete níže pustit výběr několika jeho známých skladeb. V galerii najdete vedle Desplatovy podobenky také nejnovější artwork z filmu, který zveřejnil Luc Besson.

Zdroj: Luc Besson

Valerian a město tisíce planet

17.07.2017 | USA, Velká Británie, Francie, Kanada, Německo, Belgie, Čína, Spojené arabské emiráty
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Alexandre Desplat: Místo Star Wars Valerian | Fandíme filmu Alexandre Desplat: Místo Star Wars Valerian | Fandíme filmu Alexandre Desplat: Místo Star Wars Valerian | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest