Strážci Galaxie 2: Režisér zodpověděl řadu palčivých otázek

Strážci Galaxie 2: Režisér zodpověděl řadu palčivých otázek | Fandíme filmu
Fanoušci se Jamese Gunna pořád ptají na to samé. Tak sedl a sepsal rozsáhlé FAQ.

Režisér druhých Strážců Galaxie (Guardians of the Galaxy vol.2), James Gunn, dostává opravdu mnoho otázek a patrně některé až příliš často. Takže si dal ten čas a na ty, kde mohl a chtěl, odpověděl, aby bylo jasno jednou pro vždy. Zde pro vás máme shrnutí toho nejzajímavějšího.

Předně, trailer bude opravdu před Vánoci. Zda se tím myslí už doba vstupu Doctora Strange do kin nevíme, ale také by to mohlo být stejně dobře při premiéře Rogue One: Star Wars Story, který startuje 15. prosince. I tento film, stejně jako Marvel patří Disneymu, takže spolupráce je pravděpodobná.

Co se týče Groota, tak u toho je to dle režiséra komplikované. Není to čistě zmenšená verze Groota, ani jen jeho syn. Co ale Gunn potvrdil zcela jasně, je fakt, že Groot nemá žádné vzpomínky. Půjde tedy do značné míry o nové vztahy mezi Strážci. Groota stále dabuje Vin Diesel a Gunn se vyhnul otázce, zda bude Groot malý po celou dobu filmu. A ano, Star-Lord si svého Walkmana dokáže nabít, i když nemá standardní tužkové baterie. Když zvládne cestovat vesmírem, tak dokáže i tohle. A proč přežil Peter v prvním filmu ve vesmíru? Protože kolem planety Knowhere jsou zbytky atmosféry, protože vydechl všechen vzduch z plic, a protože je celá scéna ve slow-motion, takže byl ve vnějším prostoru jen malou chviličku.

Také je prý jisté, že se nestaví žádný Avenger. A při dotazu, zda by James Gunn zrežíroval třetí díl Strážců Galaxie, odpověděl, že se ještě nerozhodl. Ale dodal, že má touhu dělat ještě jiné věci. Což ale neznamená v jeho případě nutně menší projekt, protože dle jeho slov je spokojen u takto velkých výzev. Takže kdo ví, jestli by se nejradši vydal úplně jinam či se jen pustil do nějaké jiné marvelovky? Přiznal, že by si moc rád natočil western a kdyby mu DC Films nabídli Shazama, Metal Meny, Swamp Thing, Doom Patrol, Batgirl (Cassandru Cain) nebo možná i něco dalšího, tak by se nezlobil. Ze jmenovaných se chystá Shazam...

To ale neznamená, že by byl Gunn u Marvelu jakkoliv nespokojený. Studio mu dalo absolutní tvůrčí svobodu. Nedostal žádnou zápletku, které se musel řídit, žádné cíle, které by musel splnit. Celý film – příběh, vývoj postav – to všechno je z jeho hlavy. Strážci Galaxie stojí tak trochu bokem oproti zbytku Marvel Universe, takže to nebyl problém. Naopak, ty filmy, které přijdou po Guardians of the Galaxy vol.2 se budou muset přizpůsobit jim. Gunn není idiot a nemá potřebu dělat s postavami cokoliv stupidního, třeba je nějak hromadně zabíjet. Stejně jako studio chce zkrátka a dobře dát diváků ten největší a nejúžasnější velkofilm všech dob, který respektuje svoje postavy. A dokud něco zásadního nepokazí, má volnou ruku.

Stejně tak měl režisér volnou ruku při výběru nových písniček. Díky hudebnímu supervizorovi Davu Jordanovi se podařilo získat práva na všechny songy, které Gunn ve filmu chtěl mít. Zakomponoval je už do scénáře, jsou přímo součástí vyprávění. Dále Gunn dodal, že není stoprocentní, že se ve filmu objeví písničky které, hrály na Comic-Conu. Pokud jde o orchestrální doprovod, tak velkou část Tyler Bates složil ještě před natáčením, aby hudbu režisér mohl pouštět hercům na place.

A ještě malý bonus: Karen Gillan si tentokrát nemusela oholit hlavu, protože maskérské metody od prvního filmu výrazně pokročily. A jeden velký easter egg prvního filmu stále ještě nebyl odhalen!

Na závěr doplňujeme, že přes média na Jamese Gunna zavolal Steven Tyler, který by měl velkou touhu si zahrát ve třetích Strážcích, pokud by to jen trochu šlo. Zpěvák a front-man skupiny Aerosmith musel být určitě příjemně zaskočen, když mu Gunn překvapivě odpověděl. Nedal mu od boku slib, ale řekl, že je jeho velkým fanouškem a rád by s ním někdy pracoval. A pak dodal, že zatím neví, jestli třetí Strážce vůbec bude točit, ale kdyby se tak přeci jen stalo, tak s nějakou rolí Tyler může počítat. Uplatnění v galaxii Strážců by výstřední zpěvák jistě našel.

Co říkáte na Gunnova vyjádření? Společně s bratry Russoovými (Captain America: Občanská válka) je to jeden z nejsdílnějších režisérů u Marvelu. Tak snad nám brzy nadělí nějaký ten první pohled na druhé Strážce! Na titulce je návrh podoby Yondua pro první film. A na závěr režisér, jeho bratr Sean a hromada fanoušků na Dragon Conu jen tak blbnou:

Na pozadí soundtracku "Awesome Mixtape #2", marvelovští Strážci Galaxie 2 pokračují v týmových dobrodružstvích a dosahují vnějších dálek kosmu. Strážci musí bojovat o udržení své nově nalezené rodiny, když odhalí tajemství spojená s pravou rodinou Petera Quilla. Stáří nepřátelé se stanou novými spojenci a oblíbené postavy z klasických komiksů přijdou hrdinům na pomoc ve stále se rozšiřujícím filmovém vesmíru Marvelu.

V hlavních rolích hrají Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Michael Rooker, Karen Gillan, Sean Gunn, Glenn Close, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Kurt Russell, Nathan Fillion a Sylvester Stallone. Scénář napsal a režíruje James Gunn. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 4.5. 2017.

Zdroje: James Gunn I, II, III, People Magazine

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest