Režisér Zmizení a Sicaria by chtěl natočit novou Dunu

Režisér Zmizení a Sicaria by chtěl natočit novou Dunu | Fandíme filmu
Eduardo Peña
Denis Villeneuve přiznává, že mu je sci-fi hodně blízké. Proto by chtěl po Blade Runnerovi 2 v žánru ještě setrvat.

Není pochyb o tom, že z Denise Villeneuvea se profiluje (nebo se možná hodí říct, že už se vyprofiloval) ve velice schopného režiséra, jenž svému řemeslu rozumí. Po kvalitě jeho předchozích snímků je toho dalším důkazem sci-fi Příchozí, které sklidilo na Mezinárodním festivalu v Torontu kladné ohlasy a slyšeli jsme, že se publiku z většiny líbil i na festivalu v Benátkách, kam si režisér odskočil během natáčecí pauzy Blade Runnera 2.

Po poslední klapce pokračování kultovního sci-fi odběhnout za úplně jiným žánrem Villeneuve neplánuje a jeho letitým snem je natočit celovečerní Dunu. Román Franka Herberta se dočkal první adaptace už v roce 1984 (David Lynch) a v roce 2000 a 2003 byly odvysílány dvě televizní minisérie - Duna a Děti Duny.

Příběh Duny se odehrává tisíce let v budoucnosti. Na pouštní planetě Arrakis, jež trpí silným nedostatkem vody, se nachází vzácné koření, které při zpracování umožňuje rychlé cestování mezihvězdným prostorem, lidem prodlužuje život a dává psychické schopnosti. To je příliš lákavých věcí najednou a vesmírné Impérium se chce tohoto koření zmocnit. V tom se mu pokusí zabránit mladý Paul Atreides a obyvatelé pouštní Arrakis.

Villeneuve se netají tím, že si sci-fi chtěl natočit již dlouho a jako své oblíbené snímky uvádí 2001: Vesrmírnou Odysseu, Blade Runnera a Blízká setkání třetího druhu. Pokud by náhodou režisérovi realizace vysněné Duny nevyšla, tak by se časem pustil do dvou originálních sci-fi projektů a co si budeme povídat, těch není nikdy dost.

Zdroje: Nineth Planet from Sun, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest