Captain America 3: Původně kapitán bojoval proti "zombies"

Captain America 3: Původně kapitán bojoval proti "zombies" | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Režiséři filmu odhalují, jaký byl záložní plán, kdyby se nepodařilo podepsat smlouvu s Robertem Downeym Jr.

Captain America: Občanská válka je označován za jednu z nejlepších marvelovek, za což snímek vděčí především tomu, jak je ve filmu vystavěný konflikt mezi Captainem (Chris Evans) a Tonym Starkem (Robert Downey Jr.). Dlouhou dobu ale nebylo zřejmé, jestli se s Downeym podaří podepsat smlouvu, a tak filmaři museli mít v záloze alternativní scénář. Jaký byl? To prozradili režiséři filmu Anthony a Joe Russoovi.

I bez propuknutí „občanské“ války by Captain bojoval proti svým přátelům a byl by postavený před složitá morální dilemata, opět by za vším stál Zemo (Daniel Brühl). Scenáristé měli v plánu využít v příběhu takzvané „šílené bomby“ (Madbomb). To je zařízení, se kterým přišel v roce 1976 scenárista a kreslíř Jack Kirby (spoluautor Hulka, X-Menů a dalších klíčových marvelovských hrdinů). Šílená bomba v komiksech neničí po výbuchu okolní budovy, ale sonickou vlnou zasáhne mozky lidí v dosahu. Zasažení začnou být okamžitě hodně agresivní a chovají se jako bezduché zombie.

Captain a jeho spojenci by tak museli bojovat s velkou přesilou fyzických oponentů, které by navíc museli zlikvidovat pokud možno bez újmy, protože by šlo o nevinné oběti. Mezi masou anonymních zasažených by navíc byli i Capovi přátelé. V komiksech bomby odpalovala tajná skupina boháčů zvaná Elita, která se snažila vyvolat masovou anarchiii a na troskách rozvrácené společnosti vybudovat oligarchii. Ve filmu by nějakým způsobem bomby sloužily k dosažení cílů Barona Zema. Nicméně Downey podepsal a filmaři tak mohli realizovat svůj primární záměr. V menším měřítku byla podobná zápletka nakonec realizována alespoň v seriálu Agentka Carter.

Zní to podle vás zajímavě, nebo jsme se o fous vyhnuli průšvihu?

V Captain America: Občanská válka vede Steve Rogers (Chris Evans) nově zformovaný tým Avengers, který se i nadále snaží ochraňovat lidstvo. Avšak po dalším incidentu, který se neobejde bez obětí a škod, začne narůstat politický tlak na to, aby byl ustanoven řád, který v podobných situacích určí, kdo je za případné škody zodpovědný. Dodržování řádu má ohlídat řídící orgán, který bude na tým dohlížet a vést jej. Nová situace rozštěpí Avengers na dva tábory. Jeden je vedený Stevem Rogersem a jeho touhou udržet Avengers a jejich obranu lidstva nezávislé na jakýchkoliv vládních zásazích. Druhý tábor se postaví za překvapivé rozhodnutí Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), který hodlá vládní dohled a systém odpovědnosti podpořit. Vyberte si stranu a připravte na nekončící akci na dvou frontách, až Captain America: Civil War v květnu vstoupí do kin.

Dále hrají: Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily VanCamp Frank Grillo, Paul Rudd, William Hurt, Chadwick Boseman, Daniel Brühl a Martin Freeman. Režírují Joe a Anthony Russoovi, scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

Zdroj: EW

Captain America: Občanská válka

12.04.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Captain America 3: Původně kapitán bojoval proti "zombies" | Fandíme filmu Captain America 3: Původně kapitán bojoval proti "zombies" | Fandíme filmu Captain America 3: Původně kapitán bojoval proti "zombies" | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest