Captain Marvel: Výběr režisérek se zúžil na tři finalistky

Captain Marvel: Výběr režisérek se zúžil na tři finalistky | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
K tomu nejnovější fanouškovské artworky a krátké video, které shrnuje historii Captain Marvel. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Zmiňovanou čtvrtou režisérskou kandidátkou je Rebecca Thomas. Ta má za sebou indie snímek Elektrické děti a měla točit pro Universal novou Malou mořskou vílu, avšak příprava projektu se vleče a Thomas by tudíž měla mít čas.

Původní novinka 27.8.: Kdyz Marvel před měsícem potvrzoval, že hlavní roli v Captain Marvel získala Brie Larson (Room), tak k tomu přidal jeho šéf slib, že do konce léta oznámí fanouškům také režisérku, která se filmu ujme. Teď se dozvídáme alespoň jména kandidátek, které se dostaly do nejužšího výběru. A těmi jsou: Lesli Linka Glatter, Niki Caro a Lorene Scafaria.

Lesli Linka Glatter je režisérka pohybující se hlavně v televizním světě, především v seriálu Ve jménu vlasti, což je žánrově špionážní thriller. Její práci ale můžete také zahlédnout například v seriálech Newsroom či Práva krev.

Niki Caro se představila dramatem Pán Velryb, který byl nominován na Oscara a jde o příběh ženy snažící se prorazit v mužském světě. Z nedávných snímků pak upoutal McFarland: Útěk před chudobou s Kevinem Costnerem. Ve prospěch Caro by mohlo hrát, že McFarland produkoval Disney, pod který Marvel spadá.

Třetí zvažovanou je Lorene Scafaria. Ta má za sebou dva filmy. První je mix žánrů Hledám přítele pro konec světa, ke kterému si napsala i scénář, a pak dramedie The Meddler se Susan Sarandon. Ani jeden snímek neslavil velkým úspěchem, ale nebylo to poprvé, kdy si Marvel vybral někoho zdánlivě neperspektivního a on se záhy vybarvil jako schopný tvůrce.

S tím se také pojí dovětek ke zveřejněnému seznamu. Každá z režisérek by teď měla především prezentovat své pojetí Captain Marvel, aby ukázala, jak bude s danou látkou pracovat. K tomu jim poslouží materiál od Nicole Perlman (Strážci Galaxie) a Meg LeFauve (V hlavě), které píší scénář. A podle toho si Marvel vybere. Je také možné, že jsou ve hře ještě nějaká další jména (mluví se minimálně ještě o jedné režisérce, již hollywoodské zpravodaje neodhalily), které Marvel zvažuje, výše zmíněné kandidátky ale jsou uváděny jako tři hlavní favoritky. Dříve se kupříkladu o projekt ucházely také Jennifer Kent (The Babadook) nebo Jennifer Yuh (Kung Fu Panda 2), ale vypadá to, že v tenhle moment jsou obě ze hry.

Navzdory slibům šéfa Marvelu pak hollywoodské zpravodaje trvají na tom, že studio s výběrem režisérky nijak nespěchá, zvlášť protože premiéra je ještě opravdu hodně daleko. Představitelka hlavní role Brie Larson byla s předstihem obsazena především proto, aby se mohla zúčastnit natáčení Avengers: Infinity War, které proběhne ještě před natáčením Captain Marvel.

Znáte tvorbu některé z kandidátek? Nebo byste měli svůj tip, koho by měl Marvel vybrat? Dolů do galerie přidáváme dva fanouškovské artworky, které se zalíbily Brie Larson a sdílela je na svém Twitteru.

V komiksech byla Carol Danvers agentkou CIA či bojovou pilotkou americké armády, vždy dokázala držet krok v profesích dominovaných muži. Nadpřirozené schopnosti získala, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell (tehdy pro pozemšťany známý jako Captain Marvel) pomáhala v boji s nebezpečným protivníkem. Vlivem protivníkova záření Carol absorbovala část Mar-vellovy genetické podstaty a kombinací lidské a kreeské DNA získala unikátní sadu nadlidských schopností. V komiksech má nadlidskou sílu, pohybuje se nadzvukovou rychlostí, létá, je neúnavná, běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí, vystřeluje silné energetické výboje a vnímá kosmiské energie. Jedná se jednu z vůbec nejmocnějších ženských superhrdinek. Řadu let působila jako Ms. Marvel, před nedávnem však přejala identitu svého mentora a stala se novou Captain Marvel.

Zdroje: Jeff Sneider, The Wrap, Hollywood Reporter, Justin Kroll, ComicBook.com

Galerie: 2

Captain Marvel: Výběr režisérek se zúžil na tři finalistky | Fandíme filmu Captain Marvel: Výběr režisérek se zúžil na tři finalistky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest