Zoom: Hrdinové sami sobě autory v kaufmanovské bláznivině

Zoom: Hrdinové sami sobě autory v kaufmanovské bláznivině | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Alison Pill v částečně hrané a částečně animované komedii hraje autorku komiksu o režisérovi (Gael Garcia Bernal), který točí film o spisovatelce, která píše o autorce komiksů. Už jste zmatení? : )

Scenárista Matt Hansen nám ve své prvotině, pojmenované Zoom, představuje několik navzájem neobvykle propojených dějových linek. V první z nich se seznamujeme s Emmou, která si vydělává v továrně na erotické hračky (přesněji vyrábí umělé panny), ale její vášní je tvoření komiksů. Jedna její kreslená kniha je o Edwardovi, mladém režisérovi, který pracuje na filmu o brazilské modelce Michelle. A ta zrovna píše knihu o autorce komiksů Emmě, čímž se mezi celou trojicí, žijící v navzájem oddělených realitách, uzavírá celý koloběh nevšedního spojení. Režie se chopil Pedro Morelli (Entre Nós, krátkometrážní snímek Mais Uma Noite).

Kreslířku komiksů Emmu si zahrála Alison Pill (Ave, Caesar!, seriál Newsroom). Animovanou postavu Edwarda ztvárnil Gael Garcia Bernal (Dopisy pro Julii, Motocyklové deníky) a modelku Michelle brazilská seriálová herečka Mariana Ximenes. Dále ve filmu hrají například Tyler Labine (Kdo si vezme Barryho?, Zrození Planety opic), Jason Priestley (Beverly Hills 90210) a Jennifer Irwin (Zkažená úča, Lovec policajtů).

Zoom si premiéru odbyl loni na filmovém festivalu v Torontu a od té doby byl viděn na několika dalších. Podle reakcí se dá očekávat milá, ale průměrná komedie se zajímavou zápletkou, na kterou však brzy nejspíš zapomenete. Asi tak jednu třetinu filmu tvoří animované pasáže, které jsou udělané technikou rotoskopie. Režisér Morelli přiznal, že vliv na tvorbu filmu měl snímkem Sním či bdím? (Waking Life), jenž je rovněž vytvořen touto animační technikou. Jak vypadá v samotném filmu zatím můžete vidět na pár záběrech v níže přiloženém traileru (mně osobně v kombinaci s plakáty hrozně připomněl Scotta Pilgrima). V Americe jde Zoom do kin 2.9., v Česku bude v průběhu září několikrát ke zhlédnutí na Cinemaxu. Na Slovensku zatím nikde oznámen nebyl.

Galerie: 5

Zoom: Hrdinové sami sobě autory v kaufmanovské bláznivině | Fandíme filmu Zoom: Hrdinové sami sobě autory v kaufmanovské bláznivině | Fandíme filmu Zoom: Hrdinové sami sobě autory v kaufmanovské bláznivině | Fandíme filmu Zoom: Hrdinové sami sobě autory v kaufmanovské bláznivině | Fandíme filmu Zoom: Hrdinové sami sobě autory v kaufmanovské bláznivině | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest