The Sea of Trees: McConaughey v Japonsku řeší životní krizi

The Sea of Trees: McConaughey v Japonsku řeší životní krizi | Fandíme filmu
Festivalové drama o hledání chuti žít se po dlouhé době dostává i na promítací plátna běžných kin.

Režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting, Paříži, miluji Tě) nás ve svém dramatu The Sea of Trees zavádí do současného Japonska. Do tamějšího lesa Aokigahara (mezi širokou veřejností známý spíše jako Les sebevrahů) odcestuje Arthur Brennan, aby zde dobrovolně ukončil svůj život. Těsně před provedením sebevraždy je však vyrušen Takumi Nakamurou, který v lese zabloudil a akutně potřebuje pomoc. Dvojice tak společně začne putovat, přičemž se diváci prostřednictvím flashbacků seznamují s Arthurovou minulostí a důvodem jeho snahy předčasně skončit život. Scénář napsal Chris Sparling (Pohřben zaživa, ATM).

Hlavní postavu si zahrál Matthew McConaughey (Ponorka U-571, Interstellar) a jeho japonského společníka Ken Watanabe (Poslední samuraj, Gejša). V pohledech do minulosti bude mít velkou roli Naomi Watts coby Brennanova manželka. Některé z vedlejších postav si zahráli například Jeffrey Corazzini (Méďa, Centrální inteligence), Owen Burke (Město, Equalizer) a Katie Aselton (seriály Revoluce, Kancl).

The Sea of Trees bylo poprvé ke zhlédnutí na loňském ročníku filmového festivalu v Cannes. Tam vyvolalo značně negativní ohlasy, které diváci prezentovali dost neobvyklým způsobem – po skončení promítání někteří z nich začali film vypískávat. Snímek si nevede ani v recenzích, v nichž je vykreslován jako nejslabší film Van Santovy kariéry. Příběh je prý banální a plný stereotypů, což je především dáváno za vinu scénáři. Vyzdvihována je oproti tomu pěkně natočená japonská příroda a postava Kena Watanabeho (i přes menší prostor, které se jí dostalo). V Americe se film do kin dostane 26. 8., v Česku ani na Slovensku ohlášen není.

Zdroj: The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest