Box Office: Ano, Ben Hur je propadák

Box Office: Ano, Ben Hur je propadák | Fandíme filmu
Tenhle konec léta je tak nudný, že i tržby Sebevražedného oddílu vypadají senzačně.

Jedničkou víkendu napotřetí a možná ne naposledy je Sebevražedný oddíl. Film spadl oproti minulému týdnu o 52 %, což je mezi DC komiksovkami lepší číslo, ale stále neukazuje žádnou výdrž. Nově tak má 20,7 milionů, na výraznou konkurenci to nevypadá, takže možná do druhého zářijového víkendu jedničkou zůstane. Film je v Americe na 262 milionech a Warneři ho určitě budou tlačit přes třístovku, i kdyby měl být v kinech do Vánoc. Aby to vypadalo dobře ve vyúčtování. Škoda, že Sebevražedný oddíl už nemá taková čísla dávno a nemíří teď někam dál. Fanoušků DC, pro které se film hraje, zase tolik není jako diváků, kteří se doslechli z počátku roku o "nějakém Deadpoolovi". Těch 262 mega jinak znamená, že padly konečné tržby Amazing Spider-Mana 2 a Captaina Americy 2 a Suicide Squad ukořistí na samém konci své jízdy srpnový rekord druhého nejúspěšnějšího filmu tohoto měsíce a vyřadí Šestý smysl s 293 miliony. Strážci galaxie s 333 miliony z Ameriky ale vážně nepadnou. Celosvětově je na kontě 572 milionů.

Letní sezónu jinak nekončíme nijak velkolepě, spíše s takovým povzdechem. Nejlépe si vedla komedie Týpci a zbraně od režiséra série Pařeb Todda Phillipse. Film je klasickým příběhem podle skutečných událostí, kde někdo vyhodil ty nejzajímavější skutečné události a zbyl jen obstojný herecký výkon Jonaha Hilla. Startujeme se 14,3 miliony dolarů. Ani dobré, ani špatné. Film stál čtyřicítku a ze světa přišlo 6,5 milionů. Nemá cenu se tu zdržovat, tak jdeme dál.

Kvalitativně jinde jsme s animákem Kubo a kouzelný meč, který je čtvrtým stop-motion animovaným filmem od studia Laika. Koralína, ParaNorman i Škatuláci jsou vesměs animáky pro fajnšmekry, škoda jen, že tržby nejsou stabilnější. Škatuláci dokázali utržit v roce 2014 nějakých 17 milionů, Kubo začíná jen s 12,5 miliony. Konkurence ale měsíc žádná a filmy Laiky bývají trvalky, takže by to mohlo dopadnout dobře.

Jinak někdo z producentů MGM a Paramountu si usmyslel, že by bylo výborné převyprávět Ben Hura pro novou generaci. Naposledy jsme tu přeci jenom měli "pouze" oscarový film, takže příběh dostává snyderovský overhaul ve stylu 300 a prásk - debut 11 milionů dolarů. Tohle je opravdu zářný příklad zoufalství současného Hollywoodu a nezbývá než se ptát, kdo z tvůrců si myslel, že se na to diváci pohrnou. Ten film nemá úplně nulová hodnocení, takže se čekal i lehce nadprůměrný výkon, ale bohužel. Naštěstí všechno stálo pod 100 milionů a existují ještě dvě naděje: 1) film prorazí nějak v zahraničí (zatím se tam utržilo 10 milionů), 2) poslední týdny hrál distributor v kampani na americkou náboženskou vlnu a když neprodal film mladým, tak alespoň zkoušel kostely. A je třeba říct, že Paramountu se tenhle rok opravdu nedařilo vůbec, ani v u malých filmů, naštěstí na konec roku zřejmě studio připravilo několik oscarových želízek. Ben Hur ale na sošky napodruhé opravdu čekat nemusí.

Nefalšovanými vítězkami léta jsou Matky na tahu, které mají po čtyřech týdnech 86 milionů dolarů a míří k potenciální stovce z Ameriky. Dobré zprávy máme i pro fandy Jasona Bournea, který v USA zdolal 140 mega a ve světě skoro 280 milionů. Disneyho hrané pohádky padají vždy zhruba o polovinu, stejně je to u Mého kamaráda draka, který bohužel startoval slabě, takže má v druhém týdnu jen 11 milionů. Film stál naštěstí jen 65 milionů a celosvětově má na kontě 57 mega.

Buchty a klobásy mají v druhém víkendu 15 milionů a film zřejmě zdolá v Americe stovku. Zatím je na 65 milionech při rozpočtu 19 mega. Tomuhle číslu se možná divíte stejně jako se tomu divili zámořští novináři než se tento týden provalila nařčení, podle kterých někteří animátoři nedostali zaplaceno. Až se tedy bude vyrábět dvojka, producenti by se neměli bát zalít Buchty a klobásy nějakou lepší omáčkou. Božská Florence je klasickým filmem Meryl Streep, na který budou chodit starší diváci, dokud film bude v kinech. Aktuálně jsme po deseti dnech na 14 milionech a na konci bude možná dvojnásobek. Hell or High Water, velice dobře hodnocený novodobý western, jinak zamířil do 472 kin oproti 32 projekcím minulý víkend a končí s 2,6 miliony. Celkově už má tedy milionů 3 a půl. Jestli film opustí kina s 10 miliony, tak by měli být všichni zúčastnění spokojeni. 

Příští víkend Mechanik zabiják: Vzkříšení a slušný horor Smrt ve tmě

Zdroj: Forbes

Kubo a kouzelný meč

19.08.2016 | USA
Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest