10 nejlépe placených herců roku 2016

10 nejlépe placených herců roku 2016 | Fandíme filmu
Po roce máme zase možnost zjistit, kteří herci na světě si nejvíce vydělávají a zda se něco od loňska změnilo.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Ekonomický magazín Forbes po roce opět přišel se svým pravidelným žebříčkem nejlépe placených celebrit současnosti. A v něm se dá jednoduše vyhledat, kteří herci z celého světa si aktuálně přijdou na nejvíc peněz. Použitá data jsou z období od června 2015 do června 2016. Opět o nich platí totéž, co v předchozích ročnících – uvedené finanční cifry jsou před zdaněním a proplacením hercova týmu (agenti, manažeři, právníci apod.) a jsou redaktory Forbesu získané z nejrůznějších veřejných webů (jako Box Office Mojo a IMDB) a rozhovorů s lidmi z filmové branže.

1. Kevin Hart ($87,5 milionu) Většinu z čtenářů asi překvapí, že nejlépe placeným hercem roku je právě tento americký herec, známý především svými rolemi v ulítlých komediích (letos Centrální inteligence a Poldův švagr). Větší část z výše uvedeného výdělku však nezískal coby herec, ale jako komik. Kevin Hart objíždí stadiony a arény po celých Spojených státech a v uplynulých měsících v nich předvedl více než stovku stand up vystoupení. Ty mezi Američany mají velmi dobré ohlasy, alespoň co se tržeb týče. Každá z Hartových show vydělala v průměru více než jeden milion dolarů, což ho se značným předstihem katapultuje na první příčku seznamu.

2. Dwayne Johnson ($64,5 milionu) Filmová kariéra tohoto bývalého wrestlera je rok od roku na čím dál větším vzestupu. To dokazuje i fakt, že loni se do TOP desítky nedostal (s 31,5 milionem dolarů obsadil těsné jedenácté místo) a letos se objevil hned na místě druhém. Kdyby jsme brali v potaz čistě jen příjmy z filmů, byl by Johnson dokonce první. Sympatický The Rock byl k vidění v katastrofickém San Andreas, které kupodivu všech utržilo takřka půl miliardy, a nedávno v Centrální inteligence. Pravidelný přínos mu pak tvoří účast v komediálním seriálu Hráči, jenž zároveň produkuje. V současné době si Rock udržuje dobrou fyzičku pro osmý díl Rychle a zběsile. A do budoucna mu příjmy zvedne i založení vlastního youtube kanálu, kde už po pár týdnech má přes milion odběratelů.

3. Jackie Chan ($61 milionů) Že jste o nejznámějším čínském herci už nějakou dobu pořádně neslyšeli? To je dost možné, v hollywoodském filmu hrál naposledy (když nepočítáme dabování v animované Kung Fu Pandě) v Křižovatce smrti 3 z roku 2007 a poslední snímek s ním, který se k nám oficiální cestou dostal, byl loňský Boj o Hedvábnou stezku. Jinak ale především hraje v ryze čínských filmem, které cestu do světa moc nenacházejí. To jim však nebrání v tom vydělat na čínském trhu obrovské peníze, díky čemuž se můžou dovolit i velké výplaty pro Jackieho. Aktuálně má v Číně tři filmy v post produkci a další tři se natáčejí.

4. Matt Damon ($55 milionů) Loňský Marťan utržil zhruba šestinásobek svého rozpočtu a vyvolal pozitivní reakce jak mezi diváky, tak u kritiků. Na úspěchu měl do značné míry podíl i představitel hlavní role, Matt Damon, což bylo ostatně vidět i na jeho výplatách. A letos tomu nebylo o moc jinak. Vždyť jen za návrat do své charakteristické role Jasona Bournea dostal podle serveru Vanity Fair minimálně $25 milionů a film si i přes rozporuplné reakce vede v návštěvnosti dobře. K tomu si ještě Damon skočil do Číny zahrát hlavního protagonistu dobrodružného fantasy Velká čínská zeď, které se do kin podívá až v lednu, a čtvrté místo je jeho.

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest