Aquaman je dle režiséra "Wolverine DC univerza"

Aquaman je dle režiséra "Wolverine DC univerza" | Fandíme filmu
K tomu nová fotka Aquamana z natáčení Justice League a potenciální záporák filmu.

Režisér James Wan v nedávném rozhovoru řekl, že vnímá Aquamana jako takového „Wolverina“ týmu Justice League. Je to outsider, který se členství v Lize nikdy neprosil a ani do ní patřit nechce. Svoboda je pro něj nade vše. A to samé vlastně platí o kralování Atlantidě. Aquaman je zdráhavý hrdina i zdráhavý vladař. Wan dále uvedl, že si pohrává s tím, jak budou postavy v podvodní říši mluvit. Když žijete pod vodou nemáte v plicích vzduch, nejdou vám od pusy žádné bublinky. Režisér tak přemýšlí o tom, jak zpracovat verbální projev atlantiďanů. Zatím se přiklání k variantě, že by podmořskou řeč inspiroval velrybami, fungovala by trochu jako sonar. Pořád se jedná o lidskou řeč, ale bude určitým způsobem zbarvená, bude mít určitý podtón. Prozatím se režisér se svými spolupracovníky snaží najít zajímavý tvůrčí způsob jak něco takového na filmovém plátně ztvárnit.

Wan také prozradil, že se výchozím bodem pro snímek bude komiksová řada, kterou napsal Geoff Johns, spoluautor námětu scénáře, současný kreativní šéf DC Comicsu a DC Filmu. Výrazným elementem komiksové řady byl padouch Black Manta, takže možná bylo pravdy trochu na nedávném šprochu, podle kteréh by právě Black Manta měl být záporákem i ve filmu. S touto nepotvrzenou zprávou přišel před pár dny server The Wrap. Toho se hned chytil herec Michael Jai White (Spawn) a na Twitteru vzkázal, že by si roli s chutí zahrál.

Black Manta je v komiksech šílený zabiják, který je posedlý Aquamanem. V jedné verzi svého původu Aquamana nenávidí za to, že jej v útlém věku nedokázal zachránit před krutými únosci, v druhé variantě je Manta chovancem proslulého Arkhamského ústavu pro duševně choré zločince, nachází klid pouze v chladivé vodě a postupně začíná být vládcem moří fascinován. Je to běžný smrtelník, ale ve vodě se pohybuje prostřednictvím speciálně upraveného potápěčského obleku, který mu dodává nadlidské síly.

Do galerie přidáváme fotku z natáčení Justice League, na které Jason Momoa předvádí, že ovládá vedle trojzubce i jiné nástroje.

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější protivníky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League. Aquamana ztvární Jason Momoa, jeho ženu Meru Amber Heard, dvorního rádce Vulka Willem Dafoe. Režíruje James Wan, film má českou premiéru naplánovanou na 26.7. 2018.

Zdroje: Zack Snyder, IGN, The Wrap, Michael Jai White

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest