Chris Evans bude Jekyll a Hyde

Chris Evans bude Jekyll a Hyde | Fandíme filmu
Jsme na něj zvyklí jako na slušňáka, ale teď by mohl dostat do vínku hodně pokroucenou figuru.

Vypusťte monstra! Jak už jsme uváděli minulý měsíc, v kinech nás čeká období snímků s tematikou klasických hororů. Zatímco Universal si vzal mimo jiné za úkol odvyprávět v Mumii za pomoci Toma Cruise příběh pradávné egyptské královny, studio Lionsgate si hodlá přihřát polívčičku filmem o neméně zajímavé postavě. Nebo bych měla raději napsat “postavách”? Jak se asi podaří tvůrcům zachytit život posledního potomka doktora Jekylla? Jeho ďábelské alter-ego, pan Hyde, přežívá napříč generacemi, a my tak budeme mít opět možnost pokochat se divácky vděčným vnitřním bojem mezi mužem a jeho osobním démonem.

Aktuální volbou pro tuto roli je dost překvapivě Chris Evans. Je otázkou, jak se herec s tváří klaďase a vesměs přímočarými rolemi na kontě popasuje s temnotou a nejednoznačností, která k postavě neoddělitelně patří. Mohlo by být rozhodně fascinující sledovat, jak Evans přechází na temnou stranu Síly, co říkáte?

Nové zpracování nadčasového příběhu se zakládá na britském seriálu s prostým názvem Jekyll a s Jamesem Nesbittem (Hobit: Šmakova dračí poušť) v titulní roli. Stejně jako u seriálu se bude i v případě filmu jednat o moderní variaci na známé téma, která dovolí doktorovi ke zkrocení Hydea využívat nejnovějších technologií a lékařských metod. Ty mu ale budou na houby, až jeho potměšilá polovička objeví jeho slabé místo: rodinu.

Na scénáři zapracuje Anthony Bagarozzi, který se osvědčil v letošních Správných chlapech. K ruce bude mít Charlese Mondryho - tahle dvojka spolu plánuje i další scénáře, jmenovitě ke komiksovce Doc Savage a adaptaci japonského anime Death Note.

Dostat diváky na svou stranu ale nebude pro Lionsgate tak snadné. Jak již víme, Jekyll nás bude strašit hned ve dvou provedeních. Universal, kterému se starosvětské potvůrky očividně zalíbily, nasadilo oscarového Russella Crowea jako svého vlastního vědce s rozdvojenou osobností. Ten si ovšem na svou origin story bude muset ještě chvíli počkat; zatím má možnost se předvést pouze v rámci zmíněné Mumie.

Vyhraje některý z Hydeů naše sympatie? A na jakou z chystaných příšer se těšíte nejvíc? Na vlkodlaka? Příšeru z černé laguny? Magiku von Čáry? Ale dost předbíhání. Počkejme si, jak si Hollywood poradí s prozatímní monstrnáloží.

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest