Kdy dorazí nové Marvel seriály a kdy se podívají do kin

Kdy dorazí nové Marvel seriály a kdy se podívají do kin | Fandíme filmu
Kdy dorazí další Daredevil, Jessica Jones a Punisher, jakým tempem chce Netflix vydávat Marvel seriály a jak to bude s cross-overem filmového a seriálového světa.

Netflix na nedávném Comic-Conu představil celou řadu svých chystaných marvelovských seriálů. Kdy se jich dočkáme? Letos na podzim uvidíme Luka Cage, ten jako jediný má oficiální datum premiéry. Všechno ostatní už má poněkud méně ostré kontury, nicméně:

Příští rok streamingová služba uvede Iron Fista a The Defenders, seriál, ve kterém se hrdinové dosavadních seriálů spojí proti společné hrozbě. Jak napovídal teaser zveřejněný na Comic-Conu, tou hrozbou zřejmě bude společenství ninjů známé jako The Hand. Stoprocentně se v seriálu potkají Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist. Jak to ale bude s ostatními? Co se Punishera týče, k tomu jeden z marvelovských šéfů, Ted Sarandos, řekl, že si máme počkat a uvidíme. Takže minimálně šance zjevně existuje. A měli bychom se setkat také s Foggym Nelsonem – údajně to potvrdil jeho představitel, Elden Henson.

Jak to ale bude dál? Netflix stále navyšuje počet postav, které mají vlastní seriál, čekají nás Defenders, řada seriálů se má dočkat další sezony. Pokud by Netflix pokračoval ve vydávání dvou marvelovských seriálů za rok, dočkaly bychom se některých sérií za opravdu hodně dlouhou dobu. Na to Sarandos řekl, že nemáme čekat zrovna pět seriálů do roka, ale Netflix se stoprocentně snaží zkrátit dobu mezi vydáváním jednotlivých Marvel seriálů, aby se na ně nečekalo příliš dlouho. V příštím roce pořád ještě uvidíme jenom dva, ale už v roce 2018 by to snad mohlo být zajímavější. Podle náznaků to vypadá, že bychom se mohli dočkat Daredevila 3 (ten zveřejnil dokonce už i první teaser), Jessici Jones 2 a Punishera!

A co netflixovští hrdinové na filmovém plátně? Uvidíme je vůbec někdy? Seriály na filmy odkazují alespoň okrajově, když zmiňují konkrétní postavy nebo události. Obráceně to ale zatím nefunguje a vše nasvědčuje tomu, že ani nebude. Jeph Loeb, šéf televizní divize Marvelu, se to snaží vysvětlit z praktického hlediska. Filmy jsou naplánované mnoho let dopředu, zatímco v televizním světě dochází k vývoji v mnohem kratších intervalech. Navíc natáčení série trvá šest, klidně i osm měsíců, během kterých prostě není možné herce uvolnit do filmu, ani kdyby se nějak podařila vyřešit ona plánovací část. A aby tomu nasadil korunu, tak Loeb dodává, že cross-overy pro cross-overy jsou na nic, lepší je, když do událostí nějak přirozeně pasují.

To Clark Gregg (Agent Coulson z televizního seriálu Agents of S.H.I.E.L.D.) pojmenoval realitu podstatně prozaičtěji. Hrdinové z televize se neobjevují ve filmech (ale vlastně se nepotkávají ani ti z televize a Netflixu) čistě kvůli rozhodnutím na korporátní úrovni. To je celé. Takže tvůrci by třeba všechno to složité plánování zvládli, ale když vedení o cross-overy nestojí, zkrátka nebudou, tečka. Jako bonus přidáváme video, ve kterém se Punisher přišel podívat na Comic-Con.

Zdroje: IGN, Natalie Abrams, Devil of Midtown West, Slashfilm, The Nerd Machine

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest