Snowden: Oliver Stone se vrací s politickým thrillerem na motivy skutečných událostí

Snowden: Oliver Stone se vrací s politickým thrillerem na motivy skutečných událostí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jméno Edwarda Snowdena dodnes vyvolává emoce a rozporuplné názory nad jeho činem. Nyní se blíží do kin hollywoodská verze celé události.

V roce 2013 světem obletěla zpráva o utajovaném monitorování elektronické komunikace a mobilních telefonů úřady Spojených států amerických. Informaci na veřejnost prostřednictvím novin vynesl tehdejší pracovník NSA a CIA Edward Snowden. S částí jeho života (od předčasně ukončeného vojenského výcviku, přes přijetí k bezpečnostním složkám, až po zveřejnění tajných informací) se nyní budeme mít možnost seznámit ve filmové verzi celé kauzy s názvem Snowden. Režie i sepsání scénáře se chopil Oliver Stone, který je z minulosti znám natáčením podobně lehce kontroverzních filmů narážejících na americkou politickou scénu (například Nixon nebo JFK).

V titulní roli se představuje Joseph Gordon-Levitt (Looper, Muž na laně), který na roli (alespoň co se vzhledu týče) přesně pasuje. Dále ve filmu hrají například Shailene Woodley (Hvězdy nám nepřály, Divergence) jako Snowdenova přítelkyně Lindsay, Zachary Quinto (Za láskou do Paříže, Star Trek: Do temnoty) coby novinář Glenn Greenwald a Tom Wilkinson (Mission: Impossible - Ghost Protocol, Grandhotel Budapešť) jako další žurnalista, Ewen MacAskill. Ve vedlejší roli se ve filmu objeví Nicolas Cage.

Jako zajímavost je dobré zmínit, že se Oliver Stone v rámci příprav na natáčení několikrát vydal do Moskvy, kde má Snowden dočasný azyl, a diskutoval s ním o jeho životních osudech. Film by se tak měl do jisté míry věrně držet reálného příběhu. Zpracování ale můžeme očekávat trochu akčnější, s větším tempem, jedná se přeci jen pořád o Hollywood. Vlastní obrázek si o tom můžete zatím udělat sami z přiložených trailerů. V zahraničí jde Snowden do kin v půlce září, v Česku ani na Slovensku nebyl oznámen.

Snowden

10.10.2014 | USA, Francie, Německo
Drama, Životopisný, Thriller, Dokumentární
Info o filmu

Galerie: 7

Snowden: Oliver Stone se vrací s politickým thrillerem na motivy skutečných událostí | Fandíme filmu Snowden: Oliver Stone se vrací s politickým thrillerem na motivy skutečných událostí | Fandíme filmu Snowden: Oliver Stone se vrací s politickým thrillerem na motivy skutečných událostí | Fandíme filmu Snowden: Oliver Stone se vrací s politickým thrillerem na motivy skutečných událostí | Fandíme filmu Snowden: Oliver Stone se vrací s politickým thrillerem na motivy skutečných událostí | Fandíme filmu Snowden: Oliver Stone se vrací s politickým thrillerem na motivy skutečných událostí | Fandíme filmu Snowden: Oliver Stone se vrací s politickým thrillerem na motivy skutečných událostí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest