Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav

Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 30 obrázků
K tomu další info o uchopení adaptace a fotky z natáčení.

V poslední době proběhly rozhovory s herci a vyrojilo se několik překvapivých informací ohledně filmu Temná věž. Hned od boku tu máme první banner s Idrisem Elbou v roli pistolníka Rolanda Deschaina s jeho typickými kolty.

Podle rozhovoru s Elbou pro Entertainment Weekly (EW) si bude pistolník v příběhu procházet vnitřní krizí a proměnou. Je plný hněvu, ale uvnitř je ochráncem. Prostě potřebuje správný impuls, aby se v něm probudila i tato zapadlá část osobnosti. A tento impuls by měl dostat díky pronásledování Muže v černém (Matthew McConaughey).

McConaughey hraje warlocka (v podstatě černokněžník), který se snaží najít chlapce Jakea v našem světě. Jak jsme již psali ve starším článku, příběh je přesunut do současnosti a tyto scény budou povětšinou v New Yorku. Muž v černém, vlastním jménem Walter, podle McConaugheyho není ale v první řadě prostě padouch. Je to také člověk. Tvůrci chtěli mít postavu Waltera nohama na zemi a s lidskými prvky. Kdyby se příliš vydali do roviny fantasy, ztratili by právě onu lidskost, která má postavu činit zajímavou. McConaughey vidí Waltera jako muže, který odkrývá pokrytectví. Ale také dodává, že to neznamená, že je Muž v černém nepochopený dobrák. To ne, jen to není prvoplánová záporák bez nuancí.

Co se týče vztahu Waltera a Rolanda, tak ze strany Rolanda je tu nesmírná touha po pomstě, která ho žene až na kraj světa (doslova). Podle McConaugheyho je ale Walter v jiném rozpoložení než pistolník. Muž v černém má pistolníka v úctě, protože to je v podstatě jediný jemu rovný protivník. A nad to je Roland téměř dokonalým zpodobněním přímé čistoty bez pokrytectví. Ve Walterovi jsou tedy dvě roviny. Jedna je primární touha po zničení Temné věže a druhá je vztah k Rolandovi, který je pro něj jeho „múzou, stínem, předmětem uctívání“.

Nicméně nad to samozřejmě platí, že Walterovým pánem je Karmínový král, který je něco jako božská entita toužící po vládě nad všemi světy. Jeho insignií je rudé oko, které bude k vidění i ve filmu. Je také k zahlédnutí na samostatné fotce i na fotkách z filmu, které přikládáme dole. Walter zde prochází mezi svými následovníky. Bude mít k ruce i další spojence, kteří jsou podle všeho démoničtí a snaží se vypadat jako lidé, ovšem pouze na první pohled. Na krku by měli mít jizvu, která naznačuje, že nejde o lidi. Na fotkách zřejmě vidíme jejich potenciální sídlo v New Yorku.

Co se týče příběhu, tak bylo s plnou platností potvrzeno, že se jedná ve své podstatě jedná do značné míry o sequel knižní předlohy. Podle Stephena Kinga se při natáčení vychází z Pistolníka, první knihy ságy. Ovšem s tou změnou, že nyní má Roland něco, co mění dráhu jeho pouti. Takže se setkáme se stejnými postavami, ale s jinou poutí za Temnou věží. King také pro potřeby filmu prošel knižní materiály a osekal Rolandovi promluvy na dřeň. King věří, že Idris Elba je dostatečně schopný herec, aby tyto věci komunikoval i jinak. Osobně chce King raději pistolníka prezentovat jako takového toho tichého hrdinu z Divokého západu, který říká jen. „Ano.“,„Ne.“ a „Tas!“.

K postavám pak patří současně i upřesnění, protože Eddie a Susannah, kteří jsou v knihách Rolandovi blízcí souputníci, do tohoto filmu nezavítají. V minulosti byl s rolí Eddieho spojován Aaron Paul (seriál Breaking Bad), režisér Nikolaj Arcel (Královská aféra) ale vyjasnil, že ani v první knize se tyto postavy ještě neobjevují, a i když je film volnější adaptací, tak v prvním filmu chtějí dát filmaři především vyniknout Rolandově samotě. Další postavy budou do příběhu uvedeny v případných pokračováních. Postavy se už ve filmovém světě pohybují, jen ještě není jejich čas. Podle Arcela jim už scénárista Akiva Goldsman (Já, robot) určil i přesné místo, kdy do příběhu vstoupí a on osobně to považuje za ideální.

Jediným společníkem Rolanda tak bude chlapec Jake Chambers (Tom Taylor), který je v hledáčku ostatních účastníků příběhu pro své zvláštní schopnosti. Dole v galerii přidáváme i čerstvé fotky s ním. Na nich je k vidění jeho pokoj plný kreseb či putování s Rolandem. Fotky vypadají opravdu dobře a pokud si dají tvůrci záležet, tak se máme na co těšit. Nejvíce ale zaujme fotka, na které Jake zavítal do domu v Dutch Hill v Brooklynu. Ten je totiž v podstatě živým portálem, který je velice agresivní vůči komukoliv, kdo by jím chtěl projít. Podle Christophera Glasse, vedoucího výpravy filmu, se návrháři snažili udělat dům skutečně živý a hmatatelný. Nějaké digitální víření obecně čekat nemáme.

Také potěší zájem médií, protože EW se těsně před Comic-conem v San Diegu rozhodlo dát přednost právě Temné věži a umístilo ji na přední stranu nového vydání. A to na místo tuctu jiných blockbusterů, především pak komiksových, jenž na přední strany míří nejčastěji. Zdá se, že jde o očekávanou událost, snad to brzy podpoří i první teaser.

Pro doplnění přikládáme i fotky z natáčení souboje Rolanda se Sayrem (Jackie Earl Haley), který bude dodatečně digitálně zkrášlen, jak můžeme poznat z teček na hercově obličeji. A asi bude mít extra sílu, protože si bez problémů bere dveře od auta za štít.

Co říkáte na současný vývoj situace a první pohled na vizuál filmu?

Dnes už osmidílná série (1982 – 2012) se žánrově pohybuje na rozhraní fantasy, sci-fi, hororu a westernu a odehrává se ve světě, který připomíná divoký západ, ale funguje v něm de facto feudální společnost, objevují se prvky magie, ale také technologické relikty z vyspělé, leč dávno zapomenuté civilizace. Hlavním hrdinou je pistolník Roland Deschain, poslední z artušovského rytířského řádu, který se snaží najít bájnou Temnou věž, která je podle legendy spojnicí všech existujících světů.

Věž může zachránit Rolandův rozpadající se svět, ale zároveň se jí snaží dosáhnout také „muž v černém“, ďábel mnoha jmen a tváří, nestárnoucí černokněžník, který chce skrze věž vládnout zdánlivě nekonečným světům. Rolandovy skutečné pohnutky a motivy při tom všem zůstávají zahaleny tajemstvím. Aby dokázal splnit svůj úkol, musí z našeho světa do toho svého přivést mladého feťáka Eddieho, beznohou Susannah a jedenactiletého chlapce Jakea, kteří mu s jeho misí pomohou.

Film režíruje Nikolaj Arcel, scénář napsali společně s Arcelem Akiva Goldsman, Jeff Pinkner a Anders Thomas Jensen. Produkují mimo jiných Ron Howard a Stephen King. Datum premiéry je stanoveno na 17.2. 2017.

Temná věž

04.08.2017 | USA, Jihoafrická republika
Akční, Sci-Fi, Fantasy, Horor, Western
Info o filmu

Galerie: 31

Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu Temná věž: Oficiální fotky a představení filmových postav | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest