Ready Player One: Co všechno už víme o Spielbergově sci-fi

Ready Player One: Co všechno už víme o Spielbergově sci-fi | Fandíme filmu
Adaptace populárního románu hezky zakulatila obsazení a je připravená k začátku natáčení.

Natáčení Ready player one je stále ještě kousek před námi, ale už teď si můžeme shrnout některé potvrzené informace spojené s dalším počinem Stevena Spielberga. Již delší dobu víme, že hlavní role Wada Wattse se ujme Tye Sheridan (X-Men: Apokalypsa) a jeho parťačku Art3mis ztvární Olivia Cooke (Já, Earl a holka na umření). Hlavním padouchem pak bude Ben Mendelshon (Rogue One: Star Wars Story).

Do role Ogdena Morrowa byl nakonec opravdu obsazen Simon Pegg, který by měl Mocnému Ogovi určitě propůjčit všechny ty správné charakterové ingredience. Co se týče jeho kolegy a spoluzakladatele hry OASIS, Jamese Hallidaye, tak toho si nakonec nezahraje Gene Wilder. Produkce se jej snažila zlanařit, ale nedopadlo to, proto se role ujme Mark Rylance. Toho jsme mohli vidět ve Spielbergově loňském Mostu špionů, letos jako hlavního hrdinu v Obr Dobr, a příští rok si to vyrazí do Dunkirku Christophera Nolana. Je tedy jasné, proč se Spielberg rozhodl právě pro něj. Osobně by mi do role seděl. Jsem ale zvědav zda ho v rámci flashbackové sekvence s vyhlášením soutěže počítačově omladí či ho v roli doplní ještě někdo další. Pokud tedy sekvence ve filmu bude.

Z mladšího osazenstva ještě přibyl Win Morisaki (japonský herec a zpěvák) jako představitel Daita. Daitó je jedním ze dvou bratrů, kteří se také účastní soutěže o Hallidayův ukrytý poklad a těžce šlape hlavním hrdinům na paty. A posledním nováčkem je T. J. Miller (seriál Silicon Valley), který dostal zatím neznámou roli. Podle jeho vizáže (blond a široký úsměv), bych nadhodil tip na roli Aechova avatara (Wadeův nejlepší kamarád a spoluhráč v rámci světa OASIS). Ale vzhledem k tomu, že nevíme, jak budou avataři zpracováni, tak jde opravdu pouze o domněnku. 

Co říkáte na současné obsazení? A myslíte, že bude většina filmu vytvořena digitálně či se vezmou i skutečná místa a místy se upraví tak, aby to působilo dojmem virtuálního světa?

Dole přikládáme celkem povedený trailer od fanoušků, který se snaží zachytit všechny významné scény z knihy. Některé aspekty trefili dost dobře.

Synopse knižní předlohy:

Píše se rok 2045 a svět, utápějící se v energetické a ekonomické krizi, je velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti, vytvořit si novou identitu a jejím prostřednictvím se pak pohybovat po tisícovkách virtuálních planet, pracovat, studovat, bavit se a prožívat své sny. Navíc se tam někde skrývá i dědictví po tvůrci této videohry, miliardáři Jamesi Hallidayovi, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu. Trvá však dlouhých pět let, než se středoškolákovi Wadu Wattsovi podaří objevit první z nich. A potom vypukne hotové peklo, protože zájemců o dědictví, které nálezci zajistí doživotní bohatství a obrovskou moc, je nespočet a v cestě za svým cílem se neštítí žádných prostředků. Když se pak soupeření přenese z virtuálního světa do toho skutečného, končí veškerá legrace — tady už jde o život.

Ready Player One: Hra začíná

11.03.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest