Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Disney představuje svůj nejnovější animák, ve kterém pokračuje trend emancipovaných princezen.

Disneyho animovaná pohádka Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (Moana) se nám také představila v rámci Comic-Conu a kromě dalšího traileru prozradila i něco bližšího o ději a hlavní hrdince. Dole se můžete podívat na novou ukázku, ze které je jasné, že moře bude mít v podstatě vlastní charakter. To je vcelku nový přístup a tvůrci toho mají v rukávu rozhodně víc.

Podle režisérů filmu, Johna Muskera a Rona Clementse, kteří spolu tvoří již delší čas pro Disneyho (Princezna a žabák), totiž nemáme očekávat, že se Vaiana romanticky zamiluje. V tomto příběhu totiž má jít především o Vaianino hledání sebe sama a ne muže. Disneyho pohádky jsou opravdu typické klasickým princeznovským přístupem, ovšem od Ledového království se tyto trendy začaly měnit, a tak i zde máme očekávat silnou hrdinku, která si neteskní po milém. V podstatě má jít o vnitřní zápas klasického teenagera.

Co se týče režisérů, tak ti začali s průzkumem materiálů pro film již před pěti lety. Když pak prezentovali šéfovi studia Johnu Lasseterovi (Příběh hraček), co načerpali, tak jim obratem doplnil jejich vzdělání tím, že je poslal na Fiji, Samou a Tahiti. To jim pomohlo poznat místní lidi a také jejich hodnoty, které pak vštěpili Vaianě. Máme díky tomu dostat jinou perspektivu člověka, který žije na ostrově a hledí na svět kolem. Clemens vypíchl predevším vztah lidí k oceánu. To následně vedlo k antropomorfizování oceánu i ve filmu, jak vidíme v nové ukázce.

Stejně tak film ovlivnil i přístup lidí z Tichomoří ke své historii. Zde platí, že pokud neznáte své předky a minulost, tak neznáte sebe. Proto se Vaiana vydává na svou pouť a naprosto tím reflektuje skutečný přístup domorodců z ostrovů.

Padouchem ve filmu má být lávové monstrum, které vyvěrá z temnot. A protože oceán má být skutečně ústředním charakterem, věnovali mu animátoři adekvátně pečlivou práci ohledem na to se tomu i adekvátně pečlivě věnovala práce animátorů. Můžeme se tedy těšit, že se nás tvůrci opět pokusí překvapit něčím neviděným. To si budeme moci ověřit v Česku 24.11. a na Slovensku 1.12. 2016. Přikládáme také oficiální synopsi k filmu a fotky, kde si můžete prohlédnout hlavní postavy filmu a seznámit se s dalšími herci, kteří jim dali své hlasy.

Prvním je Tamatoa (Jemaine ClementObrDobr), který je sebestředným, padesát stop velkým, krabem z říše monster. Následuje Gramma Tala (Rachel HouseHon na pačlověky), která je s oceánem propojená stejně jako Vaiana. Tui a Sina jsou rodiče Vaiany, kde otec se jí snaží vést ve svých šlépějích a matka být jejím ochráncem. Tui dostal hlas Temuera Morrisona (Star Wars: Epizoda II), a Sinu namluvila Nicole Scherzinger (Muži v černém 3). A pokud si myslíte, že zvířata tu nebudou mluvit, tak vás z toho vyvede Alan Tudyk (Firefly), který oživí kohouta Heiheie, který je prostě vesnický idiot. A na závěr pak jsou tu piráti Kakamora a prasátko Pua, u kterých nejsou uvedeni dabéři. Což u prasátka nepřekvapí.

Co říkáte na přístup režisérů? Je dost přesvědčivý na to, aby vás to dostal v zimě do kina, pokochat se barevnou Oceánií a autentickým charakterem hlavní hrdinky?

Před třemi tisíci lety se po nekonečných vodách Tichého oceánu plavili prastaří mořeplavci a objevovali ostrovy Oceánie. Pak ale na celé tisíciletí jejich plavby ustaly. A nikdo neví proč.

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (v původním znění Auli’i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (v původním znění Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například se setkají s obřími mořskými monstry, kterým leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. 

Zdroje: Collider, Slashfilm, Slashfilm II

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

14.11.2016 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný, Hudební
Info o filmu

Galerie: 9

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa: Trailer, fotky, Comic-Con | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest