Sherlock: Trailer na 4. řadu a zajímavosti z Comic-Conu

Sherlock: Trailer na 4. řadu a zajímavosti z Comic-Conu | Fandíme filmu
Scenáristé a Benedict Cumberbatch promluvili o 4. řadě a další budoucnosti seriálu.

Seriál Sherlock je jedním z nejpopulárnějších seriálů BBC One. Nejnovější přírůstek, Sherlock: Přízračná nevěsta, který vyšel o Vánocích, nás vrhnul do viktoriánské doby a započítal si čistou sledovanost 12 milionů diváků jen ve Velké Británii. Nad to se stal pro BBC nejvýnosnějším zbožím ze všech jejich loňských TV produktů, protože se prodal do 216 teritorií po celém světě a dostal se do řady kinosálů, kde si udělal pěkný zářez do box-office. A zmínil jsem tu nedávnou nominaci na šest cen Emmy? Tak ty můžete započítat taky.

A tak se není čemu divit, že seriál dostal svou velkou porci pozornosti i v rámci Comic-Conu v San Diegu. První velká novinkou je čerstvý a pěkně temný trailer na čtvrtou sezónu Sherlocka s Benedictem Cumberbatchem (Kód Enigmy) a Martinem Freemanem (Hobit) v hlavních rolích. Ten můžete zhlédnout dole. Na rozdíl od vánočního speciálu, se tentokrát ocitáme v přítomnosti a události nabírají velice akční spád. Stále ještě nevíme, jestli se vlastně vrátí Moriarty (fantastický Adrew Scott - Spectre), ale v traileru je možné si všimnout jeho zad. Zda je ale naživu nebo nakolik se jedná o cameo, to autoři neprozradili.

Cumberbatch se pak na Conu společně se scenáristy Markem Gattisem (hraje Mycrofta) a Stevenem Moffatem (Doctor Who) rozpovídal o některých detailech čtvrté série. Předně o tom, že čtvrtá série bude opravdu nejtemnější z dosavadních Sherlockových sérií. A bude to skutečná emotivní dráha. Nemáme se ale bát, že by v této sérii chyběl humor. Také je jisté, že si Sherlock zažije osobní krušné časy, protože už dříve bylo poznat, že je závislý na své práci. A pokud se mu jí neodstává, tak má tendenci se vracet k drogám.

V galerii také přidáváme fotku z natáčení, kde je Sherlock v šále se psem po boku. Nikdo z tvůrců to nekomentoval, protože nechtějí prozradit nic z příběhu, který si pro nás nachystali. Podle Moffata má ale jít o nějaký méně známý příběh. Jako jedinou a v podstatě typickou nápovědu zveřejnili tři slova: THATCHER, SMITH, SHERRINFORD. Což běžnému divákovi mnoho neřekne, ale pokud jste fanoušci Doyleova Holmese, tak se můžete podělit o své spekulace v komentáři.

Na přetřes také přišla otázka dalších sérií. Již dříve Steven Moffat naznačil, že by tato série mohla být klidně poslední. Z Cumberbatche se totiž už dávno stala filmová hvězda a Freeman trilogií Hobit docílil podobných výšin. Točit seriál je tedy pro ně docela značná časová zátěž. A přesto se herci rádi do svých rolí vrací. Jak řekl Moffat, ne kvůli penězům, ale kvůli fanouškům, a protože je to opravdu baví. V rámci panelu pak tvůrci neřekli o dalších sériích nic konkrétního, jen že by je rádi tvořili, pokud by byla příležitost. Moffat pak podle svého provokativního zvyku dodal: „Proč všichni předpokládají, že kdokoliv přežije čtvrtou sérii?“

Ano, Sherlocka si asi nezabijí, ale trailer slibuje opravdu temné časy, a tak uvidíme, kdo z toho vyvázne živý. Co na ukázku říkáte vy a jak se vám líbila Přízračná nevěsta? Při její tvorbě se poprvé nad scénářem sešli Moffat s Gattisem a je potvrzené, že alespoň jeden díl z nové série bude také jejich společné dílo.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest