Harry Potter a Cursed Child: Warner má práva na zfilmování

Harry Potter a Cursed Child: Warner má práva na zfilmování | Fandíme filmu
Harry Potter se může dočkat dalších dobrodružství nejen v divadle, ale také v kině.

Harry Potter dostal své 8. pokračování v podobě divadelní hry v Londýně. Příběh s názvem Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter a prokleté dítě) jsme si představili již dříve. Ohlasy z prvních zhlédnutí hry byly nadšené, až někteří litovali, že příběh vyjde nejdříve jako tištěný scénář a ne hned jako film. Příběhový twist je navíc prý opravdu nečekaný a máme obecně čekat velké věci. Děj sleduje Harryho práci na ministerstvu kouzel a školní dobrodružství jeho syna Albuse Severuse v Bradavicích. V příběhu se hodně cestuje časem, ovlivňují zásadní události minulosti a vypadá to, že z Harryho nevyrostl tak dobrý otec, jak by se na sirotka z pod schodů slušelo.

S nadšením diváků a (snad) kvalitním příběhem se tedy není co divit, že filmové studio Warner Bros. nedávno uzavřelo patřičné smlouvy a učinilo z Cursed Child svou obchodní značku. A to jak pro prodej předmětů s touto tématikou, tak především pro filmové účely. A to vyvolává docela zajímavé otázky.

Oficiálně není pro teď nic oznámeno, víme pouze o výše zmíněném úředním kroku, ve kterém je obsažen rozsáhlý výčet všech možných variant filmového zpracování, jaké obchodní značka Warneru umožňuje. Neočekávejme však 9. a 10. film (hra je dvojdílná, takže šanci na dva filmy by si studio určitě nenechalo ujít) v nejbližší době – začíná trilogie Fantastických zvířat a Warner od ní jistě nebude chtít odvádět pozornost. A je klidně možné, že se bude pár let čekat, než původní herci zestárnou, protože děj Cursed Child je zasazený do Harryho dospělosti.

Samotná J.K. Rowling dříve prohlásila, že Cursed Child se hodí jedině na jeviště divadla a nehodlá jej přepsat ani do novely. Dokonce ani není autorkou, ale pouze spoluautorkou. To ale neznamená, že námět není možné později zpracovat do filmového scénáře. Ať už se ale Rowlingová bude nebo nebude na případném snímku podílet, Warneru to asi bude celkem jedno, hlavní jsou další stamiliony, které se ze značky jistě podaří vyrýžovat.

Co myslíte, byl by větší zájem o sequel nebo je dobře, že se kouzelnický svět na chvíli podívá i do nového prostředí Fantastických zvířat?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest