Hra o trůny: Co bude dál

Hra o trůny: Co bude dál | Fandíme filmu
Jak dlouho ještě budeme hrát Game of Thrones a kdo za to bude v nejbližší době režisérsky zodpovědný.

S koncem šesté řady Hry o trůny (Game of Thrones) opět začalo takřka roční nekonečné čekání na nadcházející sezónu. S obrovským posunem ve většině dějových linií pak logicky vyvstala především otázka, jak dlouho se vlastně ještě budeme se seriálem na televizních obrazovkách setkávat. Dle dosavadních zpráv se s největší pravděpodobností budeme pomalu ale jistě s našimi každoročními výlety do Západozemí loučit.

Jak dlouho ještě

O budoucnosti seriálové podoby Hry o trůny se již nějakou dobu vedou nejrůznější debaty, živené především polooficiálními informacemi jež přicházejí od lidí z okolí štábu. Nedávno pak konkrétnější byli konečně i showrunneři David Benioff  a D.B. Weiss. Hit stanice HBO podle nich bude mít ještě dvě další série, přičemž ani jedna z nich nebude klasicky deset dílů dlouhá, jako tomu bylo doteď pokaždé. Při rozhovoru pro server Deadline Weiss řekl, že celková délka seriálu byla od samého počátku koncipovaná do rozmezí 70 až 75 hodin.

V současné době to pak nejreálněji vypadá na celkových 73 "hodin", z čehož plyne, že už přibude pouze třináct nových epizod, maximálně tedy patnáct. V nadcházející dvou letech tak uvidíme dvě kratší řady, sedmá by měla třejmě šest až sedm epizod, osmá okolo dalších sedmi. Z informací z rozhovoru na Variety na druhou stranu vyplývá, že nic ještě není stoprocentně jisté, na finální rozhodnutí vedení domovské stanice HBO se pořád čeká. Michael Lombardo, tzv. programming prezident HBO, s plánem zmíněné dvojice souhlasí, i když dodává, že coby fanouškovi by mu nevadilo, kdyby seriál pokračoval klidně dalších šest let.

S tímto prohlášením se pravděpodobně ztotožňuje nemálo diváků. Na druhou stranu je lehce pochopitelný plán Benioffa a Weissa. Už od začátku počítají s určitým koncem, ke kterému seriál jasně směřuje. Pokud jim tedy na uspokojivé kompletní zakončení stačí zmíněných třináct hodin, jejichž obsah mají nějakým způsobem hrubě načrtnutý, je to tak mnohem lepší, než kdyby měl seriál dalších několik řad s uměle prodlužovaným příběhem a zbytečnými zápletkami. I tak se však zdá, alespoň z pohledu obyčejného diváka, takřka nemožné uzavřít všechny rozjeté dějové linie v tak krátké době.

Kdo se toho ujme

Nedávno už bylo s jistotou oficiální potvrzeno několik režisérů, kteří se chopí práce na epizodách sedmé série. Většina z nich, Alan Taylor (Terminator Genisys, Thor: Temný svět), Mark Mylod (seriály Shameless, Bylo, nebylo) a Jeremy Podeswa (seriály Živí mrtví, Temný případ), mají se seriálem již zkušenosti z minulosti, nově jejich řady ještě rozšíří Matt Shakman (seriály Fargo, Šílenci z Manhattanu). Některé fanoušky možná trochu zarmoutí, že mezi nimi není Miguel Sapochnik, režisér stojící za posledními dvěma díly šesté série, na které byly skvělé ohlasy.

Co na budoucnost seriálu Hry o trůny říkáte? Brali byste ještě pár dalších let ve společnosti intrik Západozemí anebo jste rádi, že seriál pomalu směřuje ke svému konci?

Zdroje: Deadline, Variety, CBM, EW

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest