Hannibal se stále může dočkat 4. řady

Hannibal se stále může dočkat 4. řady | Fandíme filmu
NBC
Co bychom v ní mohli vidět? A jak to bude s Mlčením jehňátek?

Seriálový Hannibal sklízel skvělé recenze a právem. Nabídl jedinečný vizuální styl, jasnou vizi, specifický styl vyprávění, groteskní design scén, fascinující charaktery a společně s nimi skvělé herce. Bohužel jej potkal zvláštní osud, kdy jej nevysílala žádná kabelovka nebo streamingová služba, ale volně šířená NBC. Té se nikdy nepodařilo najít pro pořad dostatečné publikum, a tak jakkoliv show zvyšovala stanici prestiž, náklady zkrátka při nízké sledovanosti přestaly být udržitelné. Třetí série skončila scénou, kterou jde chápat jako dokonalý konec, ale i jako ohromný cliffhanger, takže by si řada fanoušků rozhodně přála, aby se seriál ještě vrátil. Scenáristé čerpali z knižních předloh Thomase Harrise, nabízeli jejich interpretaci i je nadále rozšiřovali. Na malé obrazovce jsme tak v novém podání či kontextu mohli v novém pojetí vidět scény známé z dřívějších filmových adaptací, ale také se objevily příběhy, které filmy pouze letmo zmiňovaly, popřípadě ani to ne.

Okamžitému přesídlení ukončeného seriálu na jinou platformu bránila složitá právní situace, kdy seriál někdo jiný vyráběl, někdo jiný vysílal v televizi a někdo jiný následně streamoval online. Dva roky po odvysílání poslední epizody se však právní situace změní, a tak se produkce bude moci v srpnu 2017 vrátit k jednacímu stolu. A pokud by o seriál (popřípadě minisérii) někdo projevil zájem, dříve či později by se natočila, protože námět má showrunner Bryan Fuller hotový a všichni herci se k rolím vrátit chtějí. Pak už by jen stačilo najít společné volné okénko. Zvlášť Fuller je teď hodně vytížený, když připravuje nový seriálový Star Trek a podílí se také na seriálu podle Amerických bohů Neila Gaimana.

Pokud jde o to, co bychom ve čtvrté řadě viděli, naznačovali Fuller a Hugh Dancy (představitel Willa Grahama), že by série byla určitým restartem, nabídla by úplně nový pohled na vztah Willa a Hannibala (Mads Mikkelsen) a nepřímo by čerpala z dosud nerealizované části románu Hannibal, která by byla upravená tak, aby pro obě postavy seděla. Will by definitivně přešel na temnou stranu síly a z obou postav by se stali vraždící partneři nebo dokonce rovnou milenci.

A pokud by se jednoho krásného dne podařilo získat práva na Mlčení jehňátek (ta jsou v současnosti od práv na ostatní romány Thomase Harrise oddělená), nebránil by se Fuller ani jejich realizování. Hannibal by byl zavřený v ústavu, který by vedle zmrzačený doktor Chilton (Raúl Esparza) a Will, pokud by byl stále živý, by žil jako opilec někde na Floridě. Těžko říct, jestli by stále měl takový prostor, jako doposud. Do centra dění by se samozřejmě dostala agentka Clarice Starling a děj by se střídavě odehrával v minulosti, nejspíš ještě před začátkem první sezony, kdy by seriál rozvedl Hannibalova setkání s pacientem Benjaminem Raspailem, kterému bývalý partner zabil současného milence a udělal si z něj zástěru. Do role Clarice by Fuller nejraději obsadil Ellen Page anebo nějakou ne-bělošku, aby vyprávění získalo zcela novou perspektivu. Zabijáka Bufallo Billa by pak v ideálním případě ztvárnil Lee Pace, se kterým Fuller točil Pushing Dasies.

Co vy na to? Přáli byste si, aby se seriálový Hannibal vrátil?

Zdroje: Collider

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest