Justice League: Podrobnosti o ději

Justice League: Podrobnosti o ději | Fandíme filmu
Podstata hrdinství, dávná minulost, budování Ligy superhrdinů a mnohem víc.

Začneme opravou. Vypadalo to, že v Justice League uvidíme Kristofera Hivju v roli předvěkého atlantského krále. Nakonec to tak nebude. Hivju o roli podle dostupných informací jednal a dokonce byly připraveny artworky s jeho podobou, ale nakonec se s hercem domluvit nepodařilo, nejspíš kvůli jeho nabitému programu. Ale zpátky k tomu, co v Justice League bude, potažmo tedy k tomu, co o ní filmaři prozradili, když si na londýnské natáčení pozvali americké filmaře.

V dnešním článku se zaměříme na děj filmu. Justice League se bude odehrávat několik měsíců po závěru Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Batman (Ben Affleck) se domnívá (po rozmluvě s Lexem z minulého filmu a po dalších vizích), že se blíží velká hrozba a snaží se dát dohromady skupinu nadlidí, která by hrozbě dokázala čelit. Tou hrozbou bude mimozemšťan Steppenwolf a jeho armáda Paradémonů, o kterých byla řeč už v předchozím článku. Na Zemi přicházejí proto, aby ukořistili tři mateřské krychle (Mother Box), mocné superpočítače, které dovedou manipulovat energií i hmotou. V BvS jsme mohli jednu z krychlí dokonce vidět, když oživila polomrtvého Cyborga (Ray Fisher).

Každá kostka je specifická svou vizuální podobou, která se váže k tomu, která civilizace ji má v držení. Společně s Cyborgem jsme viděli kostku lidskou, další mají v držení obyvatelé Atlantidy, Aquamanův (Jason Momoa) národ, a poslední Amazonky z Themysciry, odkud pochází Wonder Woman (Gal Gadot). Na rozdíl od lidské kostky jsou atlantská a amazonská uloženy ve speciálních stavbách, které jsou k tomu speciálně určené. Amazonská kostka je rudá, překrásně zdobená, s vysokou mírou detailů. Atlantská vypadá hodně organicky, je stříbřitá, má šupiny a vycházejí z ní různé trubičky. Lidská je bronzová, jsou na ní velké nýty a vypadá jako artefakt z časů starověkého Řecka.

To všechno se inspiruje Novými bohy (New Gods) komiksového autora Jacka Kirbiho, tedy obyvateli vzdálené planety Apokolips, která je naprosto zdevastovaná a její rozpínaví obyvatelé vládnou božskými silami a disponují vyspělými technologiemi, jako jsou třeba právě zmiňované kostky. Kromě těch láká režiséra Zacka Snydera na Nových bozích především velkolepé, mytologické měřítko, které s sebou tahle část světa DC komiksů přináší.

Obeznámeni s kostkami a jejich významem budeme v prologu snímku, kterému filmaři přezdívají „lekce dějepisu“. Podobně jako třeba v Pánovi prstenů (nebo svým způsobem v Muži z oceli) se v úvodu podíváme do dávné minulosti. Tam se dozvíme, jak se Mother Boxes dostaly na Zemi, setkáme se s dávnými lidmi, Atlantiďany i Amazonkami, uvidíme boha Zeuse, krále Atlantidy (která zatím nebude potopená?) a Hippolytu z Themysciry, matku Wonder Woman. (více o dávných dobách mluvila starší, neoficiální, zákulisní zpráva)

Pak se přesuneme do současnosti, kde se Justice League snaží ze všech sil, aby se kostky nedostaly do Steppenwolfových rukou. Již zmiňovaní Paradémoni budou z nějakého důvodu unášet přední lidské vědce a Liga se jim pověsí na paty. Nejdřív se ale musí dát dohromady, což bude náplní zhruba poloviny filmu. Batmana Supermanova smrt zasáhla a má pocit, že jej za jeho života nedokázal patřičně docenit. Proto se to teď snaží Clarkově památce co nejvíc vynahradit. Chce zachránit Zemi za každou cenu, opět se učí důvěřovat ostatním. Celkově pak má Justice League pojednávat především hrdinství jako takovém a jeho významu.

Poháněný obnovenou vírou v lidstvo a inspirovaný Supermanovou vznešenou obětí, se Bruce Wayne za pomoci nového spojence, Diany Prince, postaví ještě většímu nepříteli. Společně Batman a Wonder Woman dávají dohromady tým nadlidí, který se postaví proti nově probuzené hrozbě. Avšak navzdory zformování bezprecedentní ligy hrdinů (Batman, Wonder Woman, Aquama, Cyborg a The Flash), může být na záchranu planety, která čelí útoku katastrofických rozměrů, už pozdě.

V hlavních rolích snímku Justice League hrají Hrají Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Ezra Miller, Jeremy Irons, J.K. Simmons a Willem Dafoe. Režíruje Zack Snyder podle scénáře Chrise Terria. Datum české premiéry je stanoveno na 16.11. 2017. 

Zdroje: IGN, Collider I, II, Birth Movies Death

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest