Tintinova dobrodružství 2: Kdy začne Peter Jackson natáčet?

Tintinova dobrodružství 2: Kdy začne Peter Jackson natáčet? | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Steven Spielberg přináší vydatné info o pokračování svého animovaného spektáklu.

Ruku na srdce, vzhledem k tomu, kolik se toho o Tintinových dobrodružstvích ještě dlouho před premiérou napsalo a namluvilo, jsme čekali přece jen o něco vyšší výdělky. V Americe snímek navzdory atraktivnímu datu premiéry (o vánočních svátcích se většinou tržby drží stabilně vcelku vysoko) utržil slabých 75 milionů, ve zbytku světa pak sice přidal dalších 300, ani to ale není nijak závratná suma tváří v tvář popularitě předlohy v Evropě, zvučným jménům tvůrců nebo boostem v podobě zvýšeného vstupné za (kvalitní) 3D. Snímek každopádně v červených číslech dle oficiálních údajů neskončil, tudíž se pomalu začíná mluvit o pokračování, které bylo plánované ještě před začátkem natáčení prvního dílu. Už tehdy padlo rozhodnutí, že zatímco jedničku natočí Steven Spielberg a Peter Jackson bude produkovat, u sequelu si oba tvůrci své role prohodí. A tento plán, zdá se, stále platí. A to i přes fakt, že Jackson musel ne úplně plánovaně "zaskočit" za Guillerma del Tora u režie obou Hobitů, což by se nyní mohlo zdát jako zásadní překážka pro to, aby do svého rozvrhu nějakým způsobem vměstnal i natáčení druhého Tintina.

Hezky na střídačku

Opak je nicméně pravdou, což ve jménu hesla "když se chce, jde všechno" nyní potvrdil Steven Spielberg. Plán je podle jeho slov následující - Jackson bude ještě několik měsíců dotáčet Hobita (myšleny oba díly), jakmile pak produkce v létě na Novém Zélandu skončí, přesune se režisér okamžitě do studia, kde bude zhruba měsíc natáčet druhá Tintinova dobrodružství. Po tomto krátkém odskoku se vrátí zpět k Hobitovi, tentokrát však už k jeho postprodukci. No a jakmile začnou finišovat i práce ve Středozemi, přesune se Jackson opět k Tintinovi. Sám Spielberg přitom prozradil že chtěl režii Tintinova sequelu vzít na sebe: "Chtěl jsem natočit i dvojku, ale Peter se rozhodl že do toho i přes všechno půjde, protože jsme se na tom zkrátka dříve dohodli."

S blížícím natáčením se také začíná mluvit o tom, z jakých Hergého komiksů bude pokračování vlastně vycházet. Téměř před rokem proběhla internetem zpráva, že na scénáři by měl pracovat Anthony Horowitz, zda je však s projektem stále spojen, není známo. Spielberg celou věc komentoval následovně: "Máme vytvořený hrubý nástřel dějové linky, kterou scenárista dále rozpracovává. Zatím jsme se nicméně definitivně nerozhodli, z kterých komiksů budeme čerpat. Objevily se sice spekulace, že by jedním z nich mohl být Případ Hluchavka, který sice patří mezi mé oblíbené, ovšem nemůžu říct, zda z něj bude film opravdu vycházet. V tuto chvíli můžu pouze říct, že chceme chceme jako podklad pro film vzít dva Hergého komiksy." Více informací bude jistě známo v létě, kdy vypukne natáčení, my tak zatím můžeme odhadovat, kdy se dvojka v kinech vlastně objeví. Pokud vezmeme v potaz, že mezi začátkem natáčení prvního dílu a jeho premiérou uběhlo více než dva a půl roku, můžeme poměrně s jistotou říci, že sequelu se nedočkáme dřív než v zimě 2014.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest