Sebevražedný oddíl: Dobré reakce, zprávy o úpravách, spin-offy

Sebevražedný oddíl: Dobré reakce, zprávy o úpravách, spin-offy | Fandíme filmu
Zatímco Warner prochází turbulentními změnami a většina komiksovech nezůstává bez poskrvny, u Suicide Squad pozitivní zprávy stále výrazně převažují.

Komiksové snímky Warneru jsou v poslední době jak na pranýři. Filmaři opouštějí loď, z jiných projektů slýcháme o konfliktech. Došlo i k vnitřní restrukturalizaci – před časem Warner založil specializovanou divizi DC Films, teď zase producent Charles Roven, který dosud na natáčení jednotlivých filmů osobně dohlížel, už nebude mít takovou míru osobní účasti jako doposud a na produkce bude dohlížet už spíše jen z dálky. Pokud se ale nějakému filmu dařilo držet hlavu nad vodou, byl to Sebevražedný oddíl.

Jistě, i tady se objevily občas zpochybňující zprávy, zvlášť ve spojitosti s dotáčkami, které sice režisér Daivd Ayer označoval jako dárek od studia za vynikající dílčí výsledky, avšak nedávná zpráva Hollywood Reporteru o celkovém stavu Warneru (ta, která rozebírala i založení DC Films) už zase tvrdila, že se studio snaží film doladit. Hollywood Reporter sice popírá, že by se produkce snažila do Suicide Squad nacpat více humoru, jak se dříve tvrdilo, nicméně podle zpravodaje se pracuje na uhlazení nedostatků v závěru filmu.

Obecně se ale zdá, že jde o spíše dílčí (a řešitelné) problémy a jinak má film ze všech warnerovských projektů asi nejsilnější auru. Reakce na dosavadní trailery byly pozitivní. Objevily se první tweety z testovacích projekcí, ze kterých diváci také odcházejí velice spokojení (to samozřejmě neznamená mnoho, ale pořád je to pozitivní zpráva). Magazín USA Today si udělal menší průzkum a zjistil, že Suicidie Squad je ze všech očekávaných letních blockbusterů nejvíc probíraný na Twitteru. Od prvního března do 26. května o něm proběhlo zhruba milion tweetů, zatímco druhé Hledá se Dory mělo jen necelých 870 tisíc tweetů. A třeba takový Warcraft zaznamenal dokonce jen čtvrt milionu tweetů.

Co ale budí zdaleka největší optimismus, je důvěra studia v budoucnost značky. Zatímco u hrdinské linie se zdá, že kde to jen trochu je možné, tam se Warner chce soustředit na Batmana, u Sebevražedného oddílu už se mluvilo o pokračování, ženském spin-offu s Harley Quinn v hlavní roli a server We Got This Covered teď tvrdí, že studio těch spin-offů zvažuje dokonce ještě víc. Momentálně mají největší šanci údajně Joker (Jared Leto) a Boomerang (Jai Courtney).

U Warneru vždycky chtěli nabízet alternativu k veselému Marvelu. Se zamračenými hrdiny to zatím až tak nevyšlo, tak možná že větší soustředění na rozmanité záporáky by mohlo být přesně tou správnou cestou, po které publikum (potenciálně) unavené hodnými hochy rádo skočí, co říkáte?

Být zlý je bezva. Tým těch nejnebezpečnějších superzločinců dostane ty nejsilnější zbraně, jaké má vláda k dispozici a je vyslaný na misi, během které má zneškodnit tajemnou a neporazitelnou bytost (Cara Delevingne). Americká agentka tajných služeb Amanda Waller (Viola Davis) rozhodla, že úkol může splnit jedině tajně poskládaná skupina různorodých a opovrženíhodných jedinců, kteří prakticky nemají co ztratit. Členové týmu však záhy zjistí, že nebyli vybraní proto, že mají šanci uspět, ale proto, že na ně snadno půjde svalit vina, až nevyhnutelně selžou. Rozhodnou se členové sebevražedného oddílu nasadit své životy a zkusí uspět navzdory všem předpokladům nebo všichni začnou jednat na vlastní pěst a na ostatní se vykašlou?  

Film píše a režíruje David Ayer, dále hrají Jared Leto, Margot Robbie, Jai Courtney, Will Smith nebo Joel Kinnaman. Datum české premiéry je stanoveno na 4.8. 2016.

Zdroje: THR, THR II, Screen Rant, The Wrap, USA Today, We Got This Covered

Sebevražedný oddíl

05.08.2016 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Krimi, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest