Očista: Volební rok - Jedině tohle maso zachrání Ameriku

Očista: Volební rok - Jedině tohle maso zachrání Ameriku | Fandíme filmu
Universal Pictures
Podaří se naplnit rčení "do třetice všeho dobrého"? The Purge míchá šílené anarchisty s ještě šílenější ideologií a celé to působí docela děsivě.

Očista je každoroční událost, při které je ve světě stejnojmenné filmové série po dobu jedné noci vše dovoleno a to včetně vraždy. Tenhle šílený zákon v utopickém světě snižuje kriminalitu po zbytek roku na naprosté minimum. V první Očistě jsme viděli, jak se noc hrůzy snaží přežít rodina zabarikádovaná v době, v té druhé jsme se podívali do ulic velkoměsta. Tentokrát nás čeká mix obojího a ještě se víc podíváme na ideologicko-politické pozadí celé téhle šílenosti.

Ve třetím díle série, s názvem Očista: Volební rok (The Purge: Election Year) se vracíme do filmového světa dva roky od událostí dvojky. Senátorka Charlie Roan (Elizabeth MitchellLostu) kandiduje na prezidentku a jejím záměrem je šílenou Očistu zrušit. Jak ale můžete sami vidět v nejnovějším traileru, pro řadu Američanů už je Očista dávno jedním ze základních kamenů Spojených států a nechtějí se jí vzdát. Místo toho, aby se senátorku pokusili její oponenti odstranit politicky, hodlají ji fyzicky zlikvidovat během příští Očisty. Kvůli zradě ve vlastních řadách je nucena z opevněného domu utéct do šílených ulic. Naštěstí je s ní její osobní strážce Leo Barnes (Frank Grillo), se kterým jsme se setkali už ve druhém díle. Jako jediný další se vrací Edwin Hodge, který se jako „Cizinec“ objevil ve všech dosavadních dílech.

Trailery nejnovější film vykreslují jako poměrně brutální a atmosferickou záležitost, která by dokonce mohla nahnat mráz do zad, či alespoň vykreslit dokonalý obraz anarchie, která hrozí, že vás pohltí jako rozbouřené moře. Lidé utržení ze řetězu podléhají svým nízkým pudům a působí jako nebezpečná zvěř. V kombinaci s politickým myšlenkovým podhoubím by z toho nakonec mohla být v kinech nejzajímavější část celé série, co říkáte?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest