Black Panther našel záporáka a ženskou hrdinku

Black Panther našel záporáka a ženskou hrdinku | Fandíme filmu
Marvel pokračuje v castingových žních. Také obsazení Black Panthera vypadá parádně.

Superhrdinu Black Panthera jsme poznali už v Captain America: Civil War, kde jej ztvárnil Chadwick Boseman. Kdo jej ale doplní v jeho samostatném filmu? Do blíže nespecifikované role byl obsazen Michael B. Jordan. Ten s režisérem Ryanem Cooglerem spolupracoval už na filmech Fruitvale Station a Creed. Shodou okolností se také jedná už o druhého Human Torche, který z Fantastické čtyřky přešel k Marvelu. V minulosti tenhle osud potkal už Chrise Evanse (Captain America). O Jordanově postavě zatím nic bližšího nevíme, ale snad by měl ztvárnit záporáka.

A o roli vyjednává také Lupita Nyong’o. Herečka nastartovala hollywoodskou kariéru Oscarem za 12 let v řetězech. Následně jsme ji mohli především slyšet v dabingových rolích ve Star Wars: Síla se probouzí a v Knize džunglí. Pokud si s Marvelem nakonec plácne, měla by ve filmu mít s Black Pantherem romantický vztah. Wakandský král T’Challa v komiksech nemá tak výraznou životní lásku, jako třeba Captain America nebo Spider-Man, a tak není příliš zřejmé, koho přesně by mohla hrát. Jako malou kuriozitu dodáváme, že Lupita byla jednou z kandidátek na roli x-menovské Storm. Ta si v komiksech Black Panthera vzala, ale na plátně se kvůli rozdělení práv mezi několik studií tyhle dvě postavy potkat nemohou.

Šéf Marvelu Kevin Feige nedávno uvedl, že až 90% obsazení filmu budou tvořit černošští herci. Podle starších informací by obsazení měli doplnit přinejmenším dvě postavy z předchozích filmů - agent CIA Everett K. Ross (Martin Freeman) a Ulysses Klaue (Andy Serkis). Zatím nevíme, nakolik se do událostí filmu promítne závěr Captaina Ameriky: Civil War. Scénář píše Ryan Coogler společně s Joem Robertem Colem (American Crime Story, Inhumans). Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 15.2. 2018.

Zdroje: Empire, THR I, II

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest