Boj: Válečné drama od režiséra vynikajícího Honu

Boj: Válečné drama od režiséra vynikajícího Honu | Fandíme filmu
Nejlepší úmysly někdy nestačí, a tak vojenský důstojník a otec tří dětí končí u soudu pro podezření ze spáchání válečného zločinu. Pusťte si trailer, seznamte se.

Skandinávské thrillery jsou ve filmovém světě skutečným pojmem, a od čtvrtka se jeden takový dánský zajímavý kousek podívá i do našich kin. Jmenuje se Boj (v originále Krigen), a vypráví příběh Clause, vojenského důstojníka na misi v Afghánistánu, a zároveň otce tří dětí. Na rutinní patrole se Claus a jeho muži dostanou pod těžkou palbu, a jeho rozhodnutí v této krizové situaci vede k jeho odvolání z mise a obvinění z válečného zločinu.

Boj napsal a zrežíroval Tobias Lindholm, jeden z nejzajímavějších současných skandinávských filmařů. Lindholm má za sebou například vynikající thriller Hon s Madsem Mikkelsenem v hlavní roli, Únos, nebo R. Hlavní roli ztvárnil Pilou Asbæk, který již s Lindholmem v minulosti pracoval například na zmíněném filmu Únos. Později v letošním roce ho také uvidíme v chystaném remaku slavného historického filmu Ben Hur. Clausovu manželku si zahrála Tuva Novotny, která má za sebou zatím spíše méně známé filmy a seriály. Ve vedlejších rolích se objevil na příklad Dar Salim (seriály Hra o Trůny, Most), nebo Søren Malling (Únos).

Boj měl světovou premiéru v září minulého roku na festivalu v Benátkách, později se objevil na řadě dalších festivalů, přičemž na většině z nich sklidil úspěch, který vyvrcholil nominací na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Toho nakonec nedostal, i tak ale zanechal pozitivní dojmy. Zda zaujme i vás, posuďte podle přiložených trailerů. V českých a slovenských kinech se film promítá od čtvrtka.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest