Ani ve snu!: Dospívání mladé dívky v rytmu parkouru

Ani ve snu!: Dospívání mladé dívky v rytmu parkouru | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Po sprejerech z Gymplu je tady další český příběh o dospívání ve specifické subkultuře. Koukněte na trailer, seznamte se.

Coming-of-age žánr je vděčnou filmovou odrůdou, která má, a stále nejspíš bude mít (nejen díky zájmu mladé generace) pevnou diváckou základnu. Za velkou louží je jejím pyšným zástupcem například snímek Charlieho malá tajemství (Perks of Being a Wallflower). V Česku jsme také měli možnost vychutnat si filmy tohoto typu, přičemž některé jsou dle mého názoru velmi povedené (Občanský průkaz, Gympl).

Spojit strasti dospívání s parkourem (překonávání překážek pomocí vlastního těla v městském prostředí), to může dát zápletce zápletce nový rozměr. A přesně to zkouší Ani ve snu!, nový počin režiséra Petra Oukropce, vznikající v zajímavé česko-bulharsko-slovenské koprodukci. Ostatně podobná věc se podařila již zmíněnému Gymplu, který také míchal dospívání se specifickou subkulturou. Na druhou stranu, je tu také riziko, že pokud se této adrenalinové sportovní aktivitě nepodaří vytvořit symbiózu s příběhem a postavami, může vše naopak potopit.

Jedná se o Oukropcův druhý pobyt na režisérské stoličce - debutoval před pěti lety snovou rodinnou komedií Modrý tygr, která se už na první pohled nebála odlišit. Mnohé bude tradičně ležet i na bedrech zde neokoukaných herců: Hlavní role tak trochu netypické dívky Laury, která se chce za každou cenu věnovat lezení a skákání přes cokoli, co jí stojí v cestě, připadla mladičké Barboře Štikarové. Lauřiny ambice stát se plnohodnotnou členkou parkourové party, jí poskytují životně potřebný únik od šedi všedních dní. Jak to ale již bývá, její úsilí je podrobeno zkoušce v podobě parkouristy Lukyho (Toman Rychtera). Laura bojuje s touhou úplně se do rodícího se vztahu ponořit a nic jí přitom neulehčuje ani starostlivá matka v podání Kláry Melíškové.

Pokud jste jako já zvědaví, jak dopadne toto zalovení v nových tematických vodách, nenechte si Ani ve snu! ujít na velkém plátně. Snímek byl mimo jiné uveden na prestižním festivalu Berlinale, a jeho česká premiéra se odehrála už ve čtvrtek. Tak vyrazte do kina, a cestou domů si můžete rovnou přeskočit nějakou tu střechu… nebo alespoň lavičku.

Galerie: 5

Ani ve snu!: Dospívání mladé dívky v rytmu parkouru | Fandíme filmu Ani ve snu!: Dospívání mladé dívky v rytmu parkouru | Fandíme filmu Ani ve snu!: Dospívání mladé dívky v rytmu parkouru | Fandíme filmu Ani ve snu!: Dospívání mladé dívky v rytmu parkouru | Fandíme filmu Ani ve snu!: Dospívání mladé dívky v rytmu parkouru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest