Hlavu vzhůru: Vzít někomu šanci ještě nikdy nepomohlo

Hlavu vzhůru: Vzít někomu šanci ještě nikdy nepomohlo | Fandíme filmu
Do našich kin dorazilo sociální drama o mladém Francouzovi, kterého život semlel, ale dost lidí je pořád ochotných mu pomoct. Seznamte se, koukněte na trailer.

Francouzská kinematografie se nejnovějším počinem herečky a režisérky Emmanuelle Bercot (Mes chères études, Nevěrníci) rozrostla o další snímek. Drama Hlavu vzhůru! (La tête haute) se zabývá dětstvím a postupným dospíváním problematického teenagera, který celý svůj život bojuje se svou zarytě vzdorovitou, až agresivní povahou. Scénář k filmu vznikl spoluprací režisérky a scenáristky Marcii Romano (Škola pro všechny, Marguerite).

Malony, hlavní postava, do společnosti značně nezapadá. Potíže s povahou začal mít v šesti letech a jeho ne úplně šťastná rodina mu příliš nepomohla. Nenadále výbuchy emocí, vedoucí až k násilí, ho brzy přivedou do problémů se zákonem. Tak se seznamuje se soudkyní Florence, která chlapci dává i po několika průšvizích další šance na nápravu a hledá v něm obyčejného kluka jeho věku. Dále je Malonymu přidělen sociální pracovník Yann, který se mu snaží pomoci s jeho vlastní povahou a útočnými náladami. Malony se ale nezvládá jen tak změnit a tak se objevuje možnost, že bude poslán do vězení.

V roli ztraceného Malonyho se představil začínající francouzský herec Rod Paradot. Soudkyni Florence pak ztělesnila Catherine Deneuve (Tanec v temnotách, Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva) a sociálního pracovníka Yanna Benoît Magimel (Vosí hnízdo, Mezi nepřáteli). Dále ve filmu hrají například Sara Forestier (Parfém: Příběh vraha, Serge Gainsbourg) a Martin Loizillon (Láska všemi deseti, Cosi je ve vzduchu).

Hlavu vzhůru! mělo ve Francii premiéru již před necelým rokem. Tam také bylo nominované v osmi kategoriích Césara (francouzské filmové ocenění), proměnit se mu povedlo dvě z nich – za nejlepšího vedlejšího herce (pro Magimela) a nejslibnějšího herec (pro Paradota). U nás byl doteď ke zhlédnutí oficiální cestou pouze v rámci festivalů, například na Festivalu francouzského filmu. Nyní na film můžete vyrazit i do kin, od čtvrtka se promítá jak v těch českých, tak slovenských. Níže přikládáme trailer a vy nám můžete dát vědět, zda vás Hlavu vzhůru! zaujalo.

(Pozn. Anarvin: Pokud máte rádi sociální dramata, pak za sebe můžu film doporučit. Hlavu vzhůru! nijak zvlášť nepřekvapí, ale díky střízlivému scénáři a dobrým hercům jde o poctivé charakterní drama, s neutuchajícím sklonem k optimismu).


Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest