Recenze: Lovec: Zimní válka

Recenze: Lovec: Zimní válka | Fandíme filmu
Pokračování známé pohádky si jde vlastní cestou. Dělá dobře, nebo jen dál hryže do prohnilého jablka?

I přes všechny své problémy se před čtyřmi lety Sněhurka a lovec stala docela slušným hitem. Nevyvážené herecké výkony a děravý scénář vadil povětšinou jen kritikům, diváci si užili nový a rozhodně neotřelý pohled na klasickou pohádku a film skončil výrazně v kladných číslech. A s tím se nedá udělat nic jiného, než začít vymýšlet další pokračování a ideálně celé univerzum, že? Tímhle způsobem se k nám teď dostává Lovec: Zimní válka.

Ten je prequelem a zároveň i sequelem prvního dílu. Jak je to možné? Docela zajímavý a napínavý úvod ukazuje osobní historii Lovce, tedy jak se naučil bojovat, co vlastně celý život dělal a jaké neštěstí potkalo jeho milou. Takže se jedná o události, které předcházely jeho výstupům se Sněhurkou v prvním dílu. Pak se dočkáme střihu a plynule jsme přeneseni o několik let dopředu pro sledování aktuálního vývoje. Tohle je docela zajímavý přístup a rozšiřuje Sněhurčin vesmír o další roviny, na které mohou tvůrci případných pokračování navázat. Chytré a i pro diváka bez problémů srozumitelné. Klasická sequelová část už ovšem tak zábavná není. Opět totiž bolí nevyrovnané tempo a podivnosti ve scénáři, které ženou hrdiny do nepříliš logických situací. A ani argument, že je to prostě pohádka, tady nemůže uspět, jelikož se Lovec snaží prezentovat spíše jako seriózní fantasy s pohádkovými kořeny.

Své role z jedničky si zopakují Chris Hemsworth jako uhlazený a trochu toporný Lovec, Charlize Theron v úloze správně démonické Ravenny nebo třeba trpaslík Nick Frost. Ansámbl získal dvě silné posily v podobě Emily Blunt a hlavně Jessicy Chastain. Blunt je v roli Ravenniny sestry Freyi lehce nepřesvědčivá a měla by se raději držet postav skromných dobraček, ale Jessica Chastain jako Lovcova láska Sara strhává pozornost a celý film táhne jednoznačně nahoru.

To se bohužel nedá říci o chlapcích za kamerou, kde Ruperta Sanderse i scénáristické duo vystřídal Francouz s podezřelým jménem Cedric Nicolas-Troyan a úplně jiné scénáristické duo. K neslanému nemastnému výsledku nic výrazného nepřidávají a o prémie tedy zrovna nezabojovali. Kromě slušného audiovizuálu, na kterém by těch 115 milionů dolarů mělo být rozhodně vidět, totiž vlastně není důvod, proč tuhle fantasy doporučit. Fanoušci jedničky si pokračování jistě užijí, ale celkově se jedná o sérii/univerzum, které pouze roubuje příběhy plné klišé na reálie slavné pohádky, s cílem nalákat nerozumné rodiny na pěkné herecké tvářičky. Nebuďte mezi nimi.

Verdikt

Průměrná fantasy, která sice párkrát překvapí a hezky se na ni dívá, ale pod pěkným obalem ukrývá absolutní prázdno. Dvouhodinové zabití času, u kterého se budete při některých obzvláště podivných scénách dívat na hodinky. Ale přežít (na vlastní nebezpečí) se určitě dá.

Naše hodnocení
5/10
Hodnocení našich čtenářů

Lovec: Zimní válka

22.04.2016 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest