Jurský svět 2 našel režiséra. Co od filmu čekat?

Jurský svět 2 našel režiséra. Co od filmu čekat? | Fandíme filmu
Universal Pictures
Pokračování Jurského světa uvidíme už za dva roky. Dočkáme se dinosaurů chovaných k boji? Kdo ve filmu bude hrát? A kolik se vlastně chystá dílů?

Pod mnohasetmilionový Jurský svět se jako režisér podepsal Colin Trevorrow. Vítězný tým se nemá měnit, nicméně Trevorrow po masivním úspěchu dostal na starost Star Wars: Episodu IX, a tak nebude mít na režírování ještěrek čas. Pouze napíše scénář, opět společně Derekem Connollym. V případě prvního filmu oba pánové vycházeli ze starší verze, kterou mají na svědomí Rick Jaffa a Amanda Silver (Zrození Planety opic, pokračování Avatara), tentokrát začínají s čistým štítem, tak uvidíme, jestli se to na výsledném snímku nějak projeví.

Na režisérské sesli Trevorrowa nahradí Juan Antonio Bayona. Ten má za sebou hororový Sirotčinec a katastrofické drama Nic nás nerozdělí – oboje chválené filmy. Měl natáčet Světovou válku Z 2, nicméně postprodukce jeho fantasy dramatu Volání netvora se protáhla, a tak se musel Světové války Z 2 vzdát. Díky tomu se mu uvolnil rozvrh a po dokončení pohádkového Netvora se může pustit do potvor prehistorických. Oficiálně je potvrzený také návrat Chrise Pratta a Bryce Dallas Howard v hlavních rolích.

Vrátka pro pokračování byla otevřena v Jurském světě poměrně jednoznačně: Doktor Wu (B.D. Wong) odváží dinosauří DNA na pevninu, tudíž se můžeme pravěkých tvorů dočkat někde jinde, ať už se s ještěry zbylými na Isla Nublar stane cokoliv.

Sám Trevorrow už dříve v rozhovorech prozradil, že funkční zábavní park je jen začátek. Člověk a dinosaurus se neviděli 65 milionů let. Teď najednou žijí spolu. Co přesně to pro oba druhy znamená? O tom budou pojednávat pokračování filmu, přičemž momentálně je naplánovaná celá trilogie Jurského světa, na kterou jako producenti dohlížejí Colin Trevorrow, Steven Spielberg a Frank Marshall.

Podle Trevorrowa dvojka rozhodně nebude o pár dinosaurech na ostrově a lidičkách, kteří před nimi utíkají sem a tam. Dinosauři mají daleko širší uplatnění, než jen v zábavním průmyslu. A jak už to tak bývá, lidstvo má podle Colina tendenci vynálezy využívat nejprve k válečným účelům. Ještě než nukleární energie zrodila elektrárny, používala se v bombách. A co se stane, když se dinosauří know-how dostane do světa? Na Zemi může být třeba i patnáct společností, které jsou schopné stvořit dinosaura a každá s ním bude mít nějaké jiné záměry (ostatně snahu o bojový trénink ještěrů jsme mohli vidět už v loňském filmu). Svět jurského světa se tady bude nadále doširoka otevírat.

Co si z toho vzít? Určitě uvidíme dinosaury v nějaké úplně jiné souvislosti než v předchozím filmu. Bude to v nějakých armádních podmínkách? Utečou testované subjekty v nějaké zalidněné oblasti? Bude pokračovat výroba různých hybridů? Popřípadě si vzpomeňme na scenáristy Jaffu a Silver. Uvidíme podobně jako v sérii Planeta opic vědecký objev nejprve v prvním filmu v kontrolovaných podmínkách, aby se vše následně vymklo z rukou a v dalších dílech to směřovalo k nějaké celosvětové katastrofě? To jsou samozřejmě všechno jen spekulace, ale zdá se, že scenáristé rozhodně nehodlají svou fantazii nijak svazovat.

Kromě Chrise Pratta a Bryce Dallas Howard se v minulosti mluvilo také o návratu Omara Sye, smysl by dával i návrat B.D. Wonga. Z herců z původní trilogie byl na Jurský svět naposledy tázán Jeff Goldblum. Ten prohlásil, že dva díly série jsou plně uspokojující, ale na druhou stranu je všemu otevřený. České datum premiéry je stanoveno na 21.6. 2018.

Zdroje: Fandango, Jurassic Cast Podcast, Wired, THR, THR II

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest