Batman v Superman: Co přinese o 30 minut delší DVD verze

Batman v Superman: Co přinese o 30 minut delší DVD verze | Fandíme filmu
Zack Snyder se inspiroval rozšířeným Pánem prstenů. Podívejte se, co všechno necenzurovaná verze filmu pro dospělé nabídne a která postava bude v kinosestřihu zcela chybět.

Jistě jste zaznamenali, že na podzim bude na domácí video uveden necenzurovaný sestřih snímku Batman v Superman. Co od něj vlastně můžeme čekat? Režisér Zack Snyder upřesňuje, že původní sestřih filmu byl dlouhý a do kin jej chtěl zkrátit. Bez závěrečných titulků nakonec bude mít kinoverze dvě hodiny a 22 minut. Nicméně režisérovi se hodně líbí, jakým způsobem Peter Jackson využil u Pána prstenů a Hobita možnosti DVD (Blu-ray, VOD...) vydání a rozhodl se inspirovat. Ostatně, v minulosti už to jednou udělal, když na domácím videu uvedl prodloužený sestřih Watchmenů.

Na DVD tak bude k dostání prodloužená verze Batman v Superman, která nabídne o půl hodiny delší sestřih! Co všechno nabídne? Když filmaři začali do snímku vracet vystřižené scény, rozhodli se vrátit i ty, které nevystřihli z toho důvodu, aby ušetřili čas, ale protože to po nich chtěla ratingová komise MPAA, aby mohl film být v kinech uvedený s ratingem PG-13 (jako mládeži přístupný). Nemusíme se tedy bát, že by BvS na domácím videu rating R docílil nějakým digitálním domalováním krve. Plánoval se zkrátka prodloužený sestřih filmu a jeho nepřístupnost mládeži je pouze jedním z jeho aspektů.

Ostatně, DVD vydání má být podle producenta Charlese Rovena drsnější jenom o chlup. Nemáme čekat nějaké potoky krve, jde čistě o intenzitu jednotlivých scén - O to, jak moc budou intenzivní a jak často se takové intenzivní scény budou objevovat. Můžeme tedy tipovat, že Batman bude v pěstních soubojích agresivnější a dle spekulací fanoušků bychom v prodlouženém sestřihu mohli vidět třeba také flashback, ve kterém Joker ubije Robina k smrti, což by skutečně mohla být scéna pro mládeži přístupný sestřih až příliš drsná.

Podle představitele Batmana, Bena Afflecka, je dobře, že dnešní doba umožňuje snadno nabídnout dvě verze přístupnosti jednoho filmu, protože herec by kupříkladu na film rád vzal své děti, ale zároveň si jako dospělý s chutí dopřeje hutnější zážitek. A i když se prodloužený sestřih filmu plánoval už delší dobu, úspěch Deadpoola šéfy Warneru definitivně přesvědčil, že o vydání necenzurované verze filmu bude zájem.

Co všechno, kromě minut násilí navíc, můžeme v prodloužené verzi čekat? Režisér Zack Snyder slibuje větší množství easter eggů a odkazů na očekávanou Justice League. Krom toho byla z filmu vystřižena také celá řada vedlejších postav. V kino verzi například budou chybět vedlejší postavy, které hrají fotbalista Ahman Green nebo kulturista C.T. Fletcher. Zdaleka největším zářezem je však vyškrtnutí Jeny Malone!

Že se režisérova stará známá (hrála už v Sucker Punch) zúčastní natáčení jsme se poměrně náhodou dozvěděli díky sociálním sítím. Od té doby se spekulovalo o tom, koho bude vlastně hrát. Proslýchalo se leccos, nicméně Snyder tvrdí, že Malone nehraje ani Robina ani Batgirl. Hned dva různé zdroje z poslední doby přitom potvrzují, že by si měla zahrát Barbaru Gordon. To je technicky vzato v komiksech Batgirl, ale třeba se jí zkrátka ve filmech nestane, nebo alespoň prozatím nestane. Barbara je v komiksech někdy také jednoduše dcerou komisaře Gordona a jindy tzv. Oracle, postavou, která se hrdinům od DC stará o dohledávání informací, technickou podporu atp.. Můžete si ji představit třeba jako Felicity ze seriálu Arrow nebo jako Chloe ze seriálu Smallville. Oracle navíc vede ženský tým známý jako Birds of Prey, o kterém se také šušká, že by se mohl dočkat celovečerního filmu. S konečnou platností bude Jenina úloha odhalena na podzim, v prodlouženém sestřihu filmu.

Kromě postavy Jeny Malone jsme se v poslední době dozvěděli také o rolích dalších herců. Callan Mulvey si zahraje Anatoliho Knyazeva. Ten je v komiksech známý také jako KG Beast a je jedním z Batmanových protivníků. Ve filmu to zřejmě bude špeh, který shání informace pro Lexe Luthora. A Scoot McNairy by podle nedávného článku ve francouzském časopisu měl hrát Jimmyho Olsena (známého fotografa deníku Daily Planet, kde pracují Clark a Lois), což si protiřečí se starší zákulisní zvěstí, podle které to není pravda a zahraje si pouze postavu, která nijak nesouvisí s komiksy a je to toliko oběť Zodova útoku na Metropolis, jež se stane součástí Supermanových senátních slyšení a Luthorových ďábelských plánů. I v tomto případě tedy budeme nejspíš muset počkat, jak se to nakonec celé vyvrbí.

V komentářích dejte vědět, co od rozšířeného sestřihu filmu očekáváte vy a jak se vám vlastně podobné vydávání filmů nadvakrát líbí.

Rázný maskovaný mstitel z Gothamu nedokáže nechat metropolisského novodobého spasitele bez povšimnutí a nekontrolovatelnému superhrdinovi s božskými schopnostmi se postaví. Zatímco spolu ale Batman se Supermanem vedou válku a svět se snaží rozhodnout, jaké hrdiny vlastně potřebuje, objeví se nová hrozba, která vystaví lidstvo většímu nebezpečí, než cokoliv předtím. Batmana ztvárnil Ben Affleck, Supermana Henry Cavill. Dále hrají Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Diane Lane, Jeremy Irons, Laurence Fishburne, Jason Momoa, Ray Fisher, Tao Okamoto, Scoot McNairy, Callan Mulvey, Jena Malone nebo Holly Hunter. Režíruje Zack Snyder, podle scénáře Davida S. Goyera a Chrise Terria. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 24.3. 2016.

Zdroje: CBM, Latino-Review, Reddit, THR, EW I, EW II

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest