Legenda o Tarzanovi: Nový trailer ukazuje hrdinův zrod

Legenda o Tarzanovi: Nový trailer ukazuje hrdinův zrod | Fandíme filmu
Nová upoutávka tlačí na pilu jak to jde, ale nějak to není ono. K traileru přidáváme také nový plakát s Alexanderem Skarsgårdem.

Legenda o Tarzanovi (The Legend of Tarzan) stála obrovské peníze. Točil ji režisér čtyř (povedených) dílů Harryho Pottera, David Yates. Film má dobré obsazení, kterému vévodí Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Christoph Waltz, John Hurt, Djimon Hounsou a Casper Crump. Film v novém traileru vypadá na první pohled rozmáchle, je plný velkolepých digitálních triků (pravda, třeba na běsnění zvířecího stáda bude třeba ještě hodně zapracovat), ale zároveň také působí dojmem, že filmaři pracovali se skutečnými lokacemi, jak jen mohli. Kostýmy jsou výpravné, hudba burácí...přesto se mnou ale nová upoutávka naprosto vůbec nic nedělá.

Pod povrchem je úplně vidět, kde se střihač snaží trailer gradovat a kde vyvolat emoce, ale ani jedno tam prostě není. Celé mi to tak trochu připomíná další nedávnou adaptaci knížek Edgara Rice Burroughse, Johna Cartera. Ten se také odehrával v cizím světě, byl velkolepý, sliboval veliké dobrodružství a polonahý dlouhovlasý hrdina v něm poletoval sem a tam. Výsledek byl ale značně prázdný a Tarzan zkrátka zatím působí dojmem, že to bude ten samý případ. Postavy ze sebe hrnou bezobsažné fráze, ve smrtelně vážném houpání na digitálních liánách chybí život a Christoph Waltz hraje postavu obdobného záporáka už snad podesáté. Zatím mě tedy Tarzan nepřesvědčil, že bych se na něj měl těšit, a to mám doma kolekci úplně všech Burroughsových knížek. Co na novou upoutávku říkáte vy? Dole v galerii na vás čeká nový plakát.

V osmdesátých letech 19. století žije lord Greystoke (Alexander Skarsgård) v Londýně se svojí ženou Jane (Margot Robbie) po boku. Parlament jej ale chce poslat zpátky do Konga, jako svého vyslance. Tarzan nejprve váhá, ale nakonec se do Afriky vypraví. Tam se Jane a staří přátelé ocitnou v nebezpečí a dobrodružství v džungli může začít. Gentleman postupně odhazuje civilizační zvyklosti a na povrch vyplouvají jeho zvířecí instinkty. Děj Legendy o Tarzanovi se odehrává na pozadí skutečných historických událostí, kdy belgický král Leopold II. udělal z Konga svou kolonii a byl zodpovědný za masovou genocidu, při které zemřely miliony lidí.

Dále hrají Djimon Hounsou jako náčelník Mbonga, Samuel L. Jackson jako skutečně žijící George Washington Williams a Christoph Waltz si zahrál padoucha, belgického kapitána Leona Roma. Režíroval David Yates, scénář napsali Stuart Beattie, Craig Brewer, John Collee a Adam Cozad na motivy knížek Edgara Rice Burroughse. Datum české premiéry je stanoveno na 7.7. 2016, datum slovenské premiéry na 30.6. 2016.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest