Mustang: Žhavý kandidát na Oscara za neanglický film

Mustang: Žhavý kandidát na Oscara za neanglický film | Fandíme filmu
Dle zahraničních recenzí strhující pohled do tradicí sešněrovaného dospívání pětice sester na tureckém venkově.

Francouzský snímek debutující režisérky Deniz Gamze Ergüven sklízí v zahraničí chválu. Vysloužil si již například cenu Goya pro nejlepší Evropský film a míří také do boje o Oscara za nejlepší neanglický snímek. Na kontě má také neproměněnou nominaci na Zlatý glóbus.

Film se odehrává v jedné vesnici na severu Turecka, kde si jednoho dne po cestě ze školy pětice dospívajících dívek hraje s partou místních chlapců. Nevinná zábava odstartuje pomluvy, které je viní z nepřístojných nemravností. Zdánlivě neškodné drby však přerostou ve velký skandál, který vyústí v to, že děvčata dostanou přísné domácí vězení. Nesmí chodit ani do školy, jsou pod neustálým dohledem a navíc se rodina vrhne na domlouvání ženichů. Sestry se s takovýmto stavem nechtějí smířit a tomuto konzervativnímu útlaku se vzepřou.

Kromě režisérky tímto filmem debutuje také většina hereckého ansámblu. Snímek Mustang, jenž svým názvem odkazuje k nespoutanosti divokých koní, zavítá do českých kin 24.3. Potěšit by měl příznivce kvalitní neamerické produkce. Na Slovensku film v distribučním plánu žádné společnosti není.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest