Ready Player One má představitele hlavní role

Ready Player One má představitele hlavní role | Fandíme filmu
Kdo bude hrát hlavního záporáka a kdy film uvidíme?

Steven Spielberg dlouhou dobu nemohl najít představitele hlavní role své chystané sci-fi Ready Player One. V jednu chvíli byl dokonce otevřen široké veřejnosti online casting, přesto se ideálního adepta nedařilo najít. Nakonec si roli proti tisícovkám dalších adeptů vybojoval Tye Sheridan. Ze zprávy Hollywood Reporteru není zcela zřejmé, jestli se nakonec v Sheridanovi podařilo najít toho pravého, nebo produkci jednoduše zbyl, jako nejlepší z ne zcela dokonalých kandidátů.

Tak či tak si zahraje hlavní roli Wadea Wattse, chudého sirotka z nuzného předměstí Oklahomy, který se ve virtuálním herním světě pustí do hledání bájného pokladu. Tyova kariéra navzdory nízkému věku nabírá docela slušné obrázky. Hned jeho prvním filmem byl Strom života Terrence Malicka, pak na sebe upozornil v Mudovi po boku Matthewa McConaugheyho a v Joeovi vedle Nicolase Cage. Už za pár měsíců jej uvidíme jako jednoho z nových X-Menů a teď se mu tedy podařilo získat roli ve filmu Stevena Spielberga. Většina hereckého světa může takovou trajektorii jen tiše závidět.

Už dříve byla do role jeho kamarádky a herní soupeřky Art3mis obsazena Olivia Cooke. Hlavního záporáka Nolana Sorrenta si pak zahraje Ben Mendelsohn. Sorrento je vysoce postavený představitel nadnárodního poskytovatele internetu, který se snaží převzít kontrolu nad virtuálním světem a vydělat na něm. Mendelsohn na sebe upozornil seriálem Bloodline, padoucha hraje také v Rogue One: Star Wars Story. Film měl mít původně premiéru v prosinci 2017, jenže když si ten samý termín pro sebe uzmuly Hvězdné války, Ready Player One se posunul na 29.3. 2018.

Režíruje Steven Spielberg, na scénáři postupně pracovali Eric Eason, autor knižní předlohy, a Zak Penn. Následuje synopse knižní předlohy: 

Píše se rok 2045 a svět, utápějící se v energetické a ekonomické krizi, je velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti, vytvořit si novou identitu a jejím prostřednictvím se pak pohybovat po tisícovkách virtuálních planet, pracovat, studovat, bavit se a prožívat své sny. Navíc se tam někde skrývá i dědictví po tvůrci této videohry, miliardáři Jamesi Hallidayovi, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu. Trvá však dlouhých pět let, než se středoškolákovi Wadu Wattsovi podaří objevit první z nich. A potom vypukne hotové peklo, protože zájemců o dědictví, které nálezci zajistí doživotní bohatství a obrovskou moc, je nespočet a v cestě za svým cílem se neštítí žádných prostředků. Když se pak soupeření přenese z virtuálního světa do toho skutečného, končí veškerá legrace — tady už jde o život.

Zdroje: THR I, II, III

Ready Player One: Hra začíná

11.03.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest