Star Wars VIII: Oznamovací teaser a oficiální obsazení

Star Wars VIII: Oznamovací teaser a oficiální obsazení | Fandíme filmu
Lucasfilm
Natáčení filmu oficiálně začalo, dostáváme první záběry z filmu i první obecnou synopsi.

LucasFilm oficiálně oznámil začátek natáčení Star Wars: Epizody VIII. A udělal to sakra stylově. Kromě tiskové zprávy vydal také krátký announcement teaser / video z natáčení. Kratičké video zdánlivě naznačuje, že by příští film mohl začít tam, kde ten předchozí skončil. Což by ve světě Star Wars byla zajímavá novinka a je otázkou, jak by se s tím vypořádal třeba úvodní sjíždějící text, který zatím pokaždé shrnoval události, které se staly před tím než příběh začal.

Oficiální zpráva nabízí první synopsi:

Rey učinila první krůčky do širého světa ve Star Wars: Síla se probouzí a společně s Finnem, Poem a Lukem Skywalkerem bude ve své epické cestě pokračovat, v další kapitole pokračující ságy Hvězdných válek, ve Star Stars: Epizodě VIII. Ta započala hlavní část natáčení 15.2. 2016 v ateliérech Pinewood v Londýně.

Je zajímavé, že první neurčitá synopse zmiňuje zrovna tahle čtyři jména. Strávíme s danými hrdiny nejvíc času nebo jde o náhodu? Tak či tak následuje aktuální výčet herců. V následujícím pořadí zpráva uvádí, že z minulého filmu se vrátí: Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John BoyegaOscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie a Andy Serkis. Nově je doplní Benicio Del ToroLaura Dern a Kelly Marie Tran.

Co si z castingového oznámení vzít? Když o obsazení producentka Kathleen Kennedy mluvila loni, tvrdila, že se v osmičce vrátí všechny významné postavy. Tehdy to vyznělo tak, že počítá dokonce i s Harrisonem Fordem. Fanoušci okamžitě začali spekulovat o tom, že by se mohl mihnout v nějakém flashbacku, který by osvětlil nejasnosti z třiceti let, které uplynuly mezi Epizodami VI a VII. Podobná role byla přisuzována také Maxi von Sydowovi. Zdálo se, že jde o herce příliš velkého kalibru, než aby jej produkce obsadila pouze do půlminutového štěku na začátku Epizody VII. Ale ani jeden z nich nakonec v prvotním oznámení nefiguruje, stejně jako Peter Mayhew! Není tak jasné, zda Chewbacca bude v příštím filmu chybět, nebo bude přeobsazen – přeci jen, Peter Mayhew má docela problémy s chozením a už při natáčení Epizody VII byl často zastupován.

Co se nového obsazení týče, o obsazení Benicia del Tora víme už delší dobu, měl by ztvárnit zápornou úlohu. O Lauře Dern (Modrý samet, Jurský park, Divočina) slyšíme vůbec poprvé a nemáme nejmenší tušení, jakou roli by mohla mít. A nakonec relativně neznámá Kelly Marie Tran (CollegeHumor Originals). Víme, že se ve filmu mají objevit jedna nebo dvě postavy mladých hrdinek, Tran tedy ztvární jednu z nich. Už dříve se proslýchalo, že studio hledá herečku asijského původu, zřejmě aby film zatraktivnilo pro čínský trh, kde Epizoda VII úplně nedostála očekáváním. Pokud by skutečně měly být obsazeny dvě role mladších hrdinek, pak připomínáme, že se o některou z úloh v minulosti ucházely Gugu Mbatha-Raw, Tatiana Maslany, Gina Rodriguez a Olivia Cooke. Celkově pak můžeme téměř s určitostí říct, že se obsazení bude nadále rozrůstat.

Datum premiéry filmu je stanoveno na 14.12. 2017.

Zdroje: Star Wars oficiální web

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest