Deadpool: Co říkají zahraniční recenze

Deadpool: Co říkají zahraniční recenze | Fandíme filmu
Dle zámořských kritiků by přinejmenším fanoušky neměl Deadpool zklamat.

O víkendu padlo embargo, a tak po krátkých tweetech zaplavily internet také plnohodnotné recenze Deadpoola. Ty jsou vesměs pochvalné. Agregátor recenzí Rotten Tomatoes v tuhle chvíli zaznamenává 34 recenzí, z nichž je 85% pozitivních. Průměrná známka činí 7.2 z deseti. Ty úplně nejnadšenější recenze se rozplývají nad přelomovým komiksovým filmem, který stagnující žánr polil živou vodou. Slibují nikdy nekončící příval humoru, skvělého Ryana Reynoldse v hlavní roli a stylovou akci. Pojďme to vzít ale od druhého konce.

Ty nejčernější recenze tvrdí, že film o své vlastní výjimečnosti přesvědčuje především sám sebe. Kromě sprostých slov, násilí a neustálého pomrkávání do kamery (které v jiných superhrdinských komiksovkách skutečně na denním pořádku nejsou) prý ale nenabízí naprosto nic nového. Dějová kostra je naprosto standardní origin. Dozvíme se, jak se z Wadea Wilsona stal Deadpool a následně se vypraví pomstít svému stvořiteli. Naprosto nic originálního z hlediska děje čekat nemáme. Prakticky všechny vedlejší postavy s výjimkou Weasela, kterého táhne šikovný komik T.J. Miller, jsou prý nezajímavé. A pořádná akční scéna je ve filmu snad jedna, zbytek je klasický komiksový CGI bordel. K tomu máme čekat laciný vizuál a pubertální humor.

Zjevně se ale jedná čistě o úhel pohledu, protože úplně ty samé věci kladné recenze nevidí jako problém. Příběh sice stojí za prd snad úplně podle všech, nicméně na tenhle film se jde především kvůli osobnosti Deadpoola. A toho Ryan Reynolds vystihl s naprostým přehledem. Komu vadí hrdina, který neustále vtipkuje, nic mu není svaté a chová se střídavě jako puberťák a blázen, ten bude mít v kině problém. Ostatní by měli být spokojení. A stejné je to s humorem. Jednoho dětinské vtípky o pinďourech a pytlících baví, druhému přijdou...no zkrátka dětinské. Vtipů je tak neuvěřitelné množství, že za každým slabším prakticky okamžitě následuje nějaký povedený, který mu spraví reputaci.

Že jsou vedlejší postavy nevýrazné? To je vlastně dobře. Žádná z nich není vyloženě mizerná a Deadpool alespoň dostává šanci vyniknout. Přeci jen film JE příběhem jeho zrodu, který mu má napravit reputaci, po pokaženém výstupu v X-Men Origins: Wolverine. Z toho si dělá Deadpool legraci, stejně jako z dalších nezdarů kariéry Ryana Reynoldse. Slušný prostor dostanou vazby na zbytek světa X-Menů a tam kde někteří vidí v závěrečné akci velký bordel, vidí jiní nekonečnou řadu posměšných narážek na ostatní marvelovky. Opět bude záležet čistě na tom, jestli zrovna vám takový humor sedne.

Zkrátka a dobře, fanoušci Deadpoola budou spokojení, příznivci přímočarého, až pubertálního humoru taktéž. Na své si přijdou milovníci popkulturních hlášek i ti, kteří vždycky chtěli vidět v superhrdinském komiksu stříkat krev a stříka...ehm vidět sex. Jak sami vidíte, mně pubertální narážky nevadí, takže jsem na Deadpoola naladěný docela optimisticky. Moje první dojmy najdete u nás na webu už zítra. A jak zatím působí film na vás? Bude to podle dosavadních ohlasů a trailerů váš šálek kávy?

Deadpool vypráví příběh nekonvenčního antihrdiny od Marvel Comicsu. Wade Wilson sloužil u zvláštních jednotek, stal se žoldákem a nakonec byl vystaven krutým experimentům, které zesílily jeho schopnost regenerace a vysloužily mu přezdívku Deadpool. Vyzbrojený novými schopnostmi a temným, pokřiveným smyslem pro humor, se Deadpool vydává na lov muže, který zničil jeho život.

V hlavních rolích hrají Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller a Gina Carano. Režíruje nováček Tim Miller, scénář napsali Rhett Reese a Paul Wernick. Česká premiéra je stanovena na 11.2. 2016.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest