Box Office: Diváci Caesara nezradili, Star Wars mají 2 miliardy

Box Office: Diváci Caesara nezradili, Star Wars mají 2 miliardy | Fandíme filmu
Ve Státech se hraje Super Bowl, ale do kina se i tak chodí. Třeba na Star Wars, které se definitivně zapisují do historických tabulek.

Jedničkou víkendu je Kung Fu Panda 3. To je jediná dobrá zpráva. Film má ve druhém týdnu 21 milionů, což ho aktuálně usazuje k 69 milionům celkem. Na sedmdesátimilionový otvírák jedničky tedy zatím nedosáhl. Co je ale ještě horší, je totální vyhoření v Číně. Film tam spadl o 70 procent a všem v DreamWorks určitě pořádně pokazil den, protože jestli se něco očekávalo, tak to, že Číňané budou slavit svůj Nový rok právě s tímhle americkým produktem. Chyba. Hned od pondělí navíc film přijde o kina kvůli čerstvé domácí produkci. Do zbytku světa se Po podívá až v průběhu března, takže budou mít DreamWorks alespoň čas doladit marketing, který tohle celé zaručeně spasí.

Z novinek si nejlépe vedlo Ave, Caesar!, ačkoli to ještě v pátek nevypadalo. Film začal jako nejhorší film bratří Coenů, nakonec se ale vyšplhal k decentním 11 milionům. Filmová poklona poválečnému Hollywoodu, ve které je unesen George Clooney, celkem těší kritiky a diváky, kteří vědí, co od "komedie bratrů Coenů" očekávat. Ten zbytek ale napálil filmu docela zlé známky a nedělá mu moc dobrou reklamu. Na tom ale teď moc nezáleží, protože nejdůležitější budou mezinárodní tržby, které ukážou, jak skromný tenhle hit bude.

Naopak zle se daří romantické The Choice, která je dalším přírůstkem mezi adaptace knih Nicholase Sparkse. Časy Zápisníku jedné lásky už jsou dávno pryč, protože "Sparksovy" filmy poslední dobou nemají hvězdy, které by je táhly. Teresa Palmer a Benjamin Walker na plakátu znamená 6 milionů v pokladnicích amerických kin. Sparks je žánr sám pro sebe a v kinech pro něj bude vždycky místo. I The Choice byl vlastně jen desetimilionovou akvizicí, která se v pohodě zaplatí patnácti miliony z Ameriky a pěti miliony ze světa...jestli se najdou.

Do kin zamířila i Pride and Prejudice a Zombies, která je prý o chlup lepším filmem než jak směšně zní. Bohužel ani takhle "silné" jméno nepřilákalo moc diváků a nakonec Pýcha končí s 5 miliony. Štěstím je, že film stál necelých 30 milionů a nebude to tedy taková nálož jako sedmdesátimilionový Abraham Lincoln: Lovec upírů od stejného autora knižní předlohy. Uvidíme, jestli se film dostane na nějaké jiné mezinárodní trhy mimo Anglie, které ho asi sama nespasí.

Po Jane's Got a Gun minulého víkendu tu máme další film, který se rozhodli Weinstenové vyplivnout hned zkraje roku. Regression ale není ani zdaleka tak dobrý film jako Jane, což je překvapivé, když se o režii postaral Alejandro Amenábar, který je zodpovědný za filmy jako Ti druzí nebo Hlas moře. Thriller měl do kin dorazit už v srpnu minulého roku, ale Weinsteinové nás napínali až do února, kdy vyslali Ethana Hawkea a Emmu Watson do stovky kin pro 32 000 dolarů. Bída.

Když jsme u Jane's Got a Gun, musím s lítosti oznámit, že film ve druhém týdnu vyhořel hůř než cokoliv, co tu doposud bylo. Masivní propad 84% nechává v kinech jen pár opozdilců a 127 000 dolarů. Příští týden přijde asi už je ta jedna rodina, která byla doteď na dovolené v Evropě. I Padesát odstínů černé si alespoň udrželo jakousi hrdost, když spadlo o 66%. I tak jsou ale diváci už Marlona Wayanse přejedení a film jde po deseti dnech stěží k celkovým 10 milionům. Pro Leonarda DiCapria byl tento týden ve znamení Velkého Gatsbyho, kterého Revenant sesazuje pomocí 150 amerických milionů. Další na řadě je Nespoutaný Django, který ale se 162 miliony rozhodně příští týden nepadne. Na to potřebuje Leo s medvědicí víc času. Celosvětově to dělá už krásných 326 milionů!

Jak se jinak mají Star Wars? Docela dobře. Film oficiálně zdolal 2 miliardy ve světě. K Titanicu chybí 178 milionů a k Avatarovi 788 mega. Kde by na to Star Wars vzaly, to je ve hvězdách, těšit je může alespoň to, že ty dvě miliardy padly v rámci jednoho nasazení a ne jako u Titanicu, který si musel pomáhat 3D re-releasem. Hanba mu. (O tom, že po započtení inflace by na tom byl Titanic podstatně lépe i bez re-releasu nikdo ani muk ;-) ). Zatím je tedy situace následující: Ve Státech je film zdaleka první, mezinárodně čtvrtý (i Rychle a zběsile 7 je pořád o 60 milionů napřed) a celosvětově celkově třetí. Film vytřískal jen z Evropy 600 mega, naopak v Číně se opravdu Hvězdné války nechytly a zakončují tam nasazení jen se 125 miliony. 

Příští týden bude ve znamení Valentýna. Dorazí Jak přežít single, druhý Zoolander a Deadpool.

Zdroj: Forbes

Kung Fu Panda 3

25.05.2011 | USA, Čína
Akční, Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest