Star Wars IX: Colin Trevorrow chce točit ve vesmíru

Star Wars IX: Colin Trevorrow chce točit ve vesmíru | Fandíme filmu
Závěrečná část třetí trilogie Hvězdných válek se bude točit na analog. A když to dopadne, tak ne jen tak někde za bukem.

Colin Trevorrow, režisér Star Wars IX, vystoupil na festivalu v Sundance společně s Christopherem Nolanem na panelu Power of Story: The Art o Film, kde mluvili o natáčení na film a na digitální kamery. Trevorrow uvedl, že chce svou část Hvězdných válek natáčet určitě na film, protože dobové filmy by podle něj prostě měly být točené na film. Když nejsou, vždycky jej to vytrhne z ponoření do příběhu. A Hvězdné války se přece odehrávají „kdysi dávno v předaleké galaxii“. Film v nás podvědomě probouzí něco nostalgického a vzpomínky na dětství.

Trevorrow ještě neví, jestli bude točit na 35mm formát nebo 65mm formát, ale už teď si je jistý tím, že by chtěl dostat kamery do vesmíru! Tam se zatím natáčely dokumenty, ale žádný narativní film. Ve vesmíru už byly IMAX kamery, které by tam Trevorrow rád dostal znovu a natočil skutečné záběry vesmírné prázdnoty, do kterých by pak doklíčoval zbytek scény. Momentálně prý zjišťuje, zda mu něco takového bude umožněno. A jen tak pro zajímavost – Nolan se přiznal, že to samé chtěl provést při natáčení Interstellar, ale nakonec to nevyšlo.

Uvidíme, jestli se Trevorrowi nakonec podaří dosáhnout jeho snu, i když ruku na srdce, ono to ve filmu stejně nepůjde poznat, spíš se jedná o zajímavý PR trik, díky kterému máme důvod o filmu mluvit mnoho let před premiérou. Star Wars IX budou do kin uvedeny v roce 2019.

Zdroj: Slashfilm

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest