Thor: Ragnarok: O čem vlastně film bude

Thor: Ragnarok: O čem vlastně film bude | Fandíme filmu
Marvel
Na Thora čeká naprosto nemyslitelné. A co se stalo s Odinem?

Nedávno jsme vás informovali o tom, jakou zápornou roli si v Thorovi: Ragnarok střihne Cate Blanchett, popřípadě o tom, co můžeme čekat od Hulka. O čem ale vlastně film bude? Samotný název odkazuje k apokalyptické události a lidé z Marvelu prozatím mluví v hodně obecné rovině. Kupříkladu představitel Thora, Chris Hemsworth, slibuje, že se ve trojce vrátí „zábava a dobrodružství“. Šéf Marvelu, Kevin Feige, potom řekl, že se podíváme na nová místa, poznáme nové postavy, měřítko bude značné a děj se bude odehrávat jen minimálně na Zemi a z větší části ve vesmíru. Nějakou konkrétní představu o zápletce filmu si ale zatím můžeme udělat jen z nepotvrzených zákulisních zvěstí: 

Následují potenciální spoilery

Podle interních zdrojů serveru Geek.com má být Hela (Blanchett) skutečně hlavním antagonistou celého příběhu. Vládkyně podsvětní říše zvané Hel, se vypraví do Asgardu, kde se spřáhne s Lokim (Tom Hiddleston). Z jakých důvodů nebo za jakým účelem, to zatím není známo. V době, kdy Thor Lokiho prohlédne, už bude pozdě a ďábelský plán bude uvedený do pohybu. Thor se Hele postaví, ale nedopadne to vůbec dobře. Nejen, že bude vypovězený z Asgardu, ale dokonce mu prý Hela zničí jeho kladivo Mjolnir! Následně se pak Thor bude muset vypravit na dlouhou pouť napříč vesmírem.

Nevíme přesně, jak dlouho bude trvat, než Thor pozná, že na trůnu nesedí Odin, ale přestrojený Loki, nicméně i skutečný Odin se má ve filmu opět objevit. Roli si zopakuje Anthony Hopkins. Když se na konci Thora: Temného světa Loki v přestrojení za Odina chopil trůnu, svého adoptivního otce nezabil. Vládce asgardských polobohů je prakticky nesmrtelný, a tak ať už mu Loki provedl cokoliv, podařilo se mu jej pouze přinutit k útěku na Zemi. Tam by se měl Odin schovávat jako jeden z pouličních bláznů, kteří se kolemjdoucí pokoušejí varovat před koncem světa (tedy před ragnarokem). Teprve když jej Thor najde, tak pochopí, jak je situace ve vesmíru vážná.

Thor: Ragnarok tedy začíná dostávat poněkud konkrétnější obrysy a jakmile se v létě začne natáčet, určitě se dozvíme ještě víc.

Thor: Ragnarok je pokračováním Thora: Temného světa a Avengers: Age of Ultron. Odinův syn (Chris Hemsworth) se vrací do Asgardu, aby našel odpovědi na znepokojující otázky, které mu zasely do hlavy vize Scarlet Witch. Na trůnu nachází Lokiho (Tom Hiddleston) převtěleného v jeho otce a pomalu se ve světě polobohů schyluje k Ragnaroku, kataklyzmické události, která restartuje běh dějin. Vedle Hemswortha a Hiddlestona se vrací také Jamie Alexander. Scénář napsali Craig Kyle, Christopher Yost a Stephany Folsom. Režírovat má Taika Waititi. Datum české premiéry je stanoveno na 2.11. 2017. 

Zdroje: Geek I, II, Toronto Sun, CBM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest