Hulk: Šance na samostatný film je prakticky nulová

Hulk: Šance na samostatný film je prakticky nulová | Fandíme filmu
Marvel Studios
Mark Ruffalo hovoří o vztazích Disneyho s Universalem, ale také o Hulkově budoucnosti a jeho chystaném dobrodružství s Thorem.

Jak jste se mohli dočíst v jednom z našich starších článků, Marvel netočí samostatné filmy s Hulkem z toho důvodu, že práva na distribuci takových snímků nadále zůstávají u konkurenčního Universalu, takže pokud by chtěl Marvel uvést další Hulkovu sólovku, musel by se na ní se svým rivalem domluvit. A to téměř určitě nehrozí.

Mark Ruffalo (Hulkův představitel) byl tázán, zda by se obě společnosti nemohly nějak dohodnout, když už se dokázal Marvel dohodnout se Sony na spolupráci na Spider-Manovi. Podle Ruffala to však nejspíš možné není, minimálně dokud ve vedení všech zúčastněných firem budou sedět stejní lidé. Když se domlouvala spolupráce se Sony, výrazně pomohlo, že společnost procházela personální restrukturalizací. Universal vlastní společnost Comcast, velký šiřitel televizního vysílání, který má napjaté vztahy s Disneym, jenž je pro změnu vlastníkem Marvelu. Comcast se Disneyho v minulosti snažil neúspěšně koupit a také mu leží v žaludku, že Disneymu patří většina v profitabilní sportovní stanici ESPN. Někdy v budoucnu se vztahy třeba narovnají, ale do té doby zkrátka samostatný film s Hulkem neuvidíme.

Aby Marvel Hulka využil i mezi jednotlivými pokračováními Avengers, zakomponoval jej také do chystaného Thora: Ragnarok. Natáčení začne v červnu a scénář pořád ještě není hotový, avšak Ruffalo je v kontaktu s režisérem Taikou Waititim a má vývoji své postavy docela jasnou představu.

Hulk je na útěku a snaží se od lidstava dostat tak daleko, jak jen to bude možné. Otázkou je, jestli se jedná vlastně o Bannerovo nebo Hulkovo rozhodnutí. Hulk prozatím ve svých dosavadních filmech příliš vědomě nejednal, to se ale pomalu mění a Bannerovo vědomí s Hulkovým začínají postupně splývat v jedno. Filmaři si podle Ruffala začínají s Hulkovou dualitou pohrávat a budou zkoušet, co všechno ještě diváci skousnou – v minulosti Mark mluvil například o tom, že by moc rád viděl příběh, ve kterém by Hulk a Bruce Banner byli rozděleni na dvě samostatné bytosti.

Děj filmu se má podle Ruffala zaměřit na putování Hulka s Thorem (Chris Hemsworth) napříč devíti říšemi. Má jít o klasickou road movie s nesourodou ústřední dvojkou, podobnou třeba Půlnočnímu běhu. Akorát s tím rozdílem, že v téhle road movie žádné silnice nebudou – dva členové týmu Avengers míří do vesmíru. Právě chemie, kterou spolu Thor s Hulkem v dosavadních společných scénách měli, přesvědčila podle Marka Marvel k tomu, aby v Ragnaroku kladl větší důraz na komedii. Oba dva herci spolu prý hodně vtipkují, i když nejsou na scéně, takže by jim vesmírná pošťuchovačka měla jít docela dobře.

Thor: Ragnarok je pokračováním Thora: Temného světa a Avengers: Age of Ultron. Odinův syn (Chris Hemsworth) se vrací do Asgardu, aby našel odpovědi na znepokojující otázky, které mu zasely do hlavy vize Scarlet Witch. Na trůnu nachází Lokiho (Tom Hiddleston) převtěleného v jeho otce a pomalu se ve světě polobohů schyluje k Ragnaroku, kataklyzmické události, která restartuje běh dějin. Vedle Hemswortha a Hiddlestona se vrací také Jamie Alexander. Scénář napsali Craig Kyle, Christopher Yost a Stephany Folsom. Režírovat má Taika Waititi. Datum české premiéry je stanoveno na 2.11. 2017. 

Zdroje: Yahoo, AICN, Empire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest