Joy: Jennifer Lawrence vymyslela zázračný mop

Joy: Jennifer Lawrence vymyslela zázračný mop | Fandíme filmu
Už zítra do našich kin dorazí novinka Davida O. Russella, která se řadí na seznam potenciálních oscarových kandidátů. Seznamte se, koukněte na upoutávky.

Joy je už třetí spoluprací režiséra Davida O. Russella a Jennifer Lawrence, jedné z nejvýraznějších hereček generace. Tentokrát si energická mladá hvězda zahrála Joy Mangano, matku z chudých poměrů, které se nikdy nevzdává a snaží se prosadit společně se „zázračným“ mopem, který má usnadnit život každé hospodyňce. Film mísí drama s humorem a je vyprávěný s určitým snovým nádechem, kdy přímo Joy často podléhá nočním můrám, ale také vlastní vyprávění se nese ve značně nadsazeném duchu, často skoro až hraničí se stylem, jakým točí kupříkladu Wes Anderson.

Vzhledem k datu premiéry ke konci roku nejspíš studio Fox chtělo se snímkem usilovat o Oscary a ambiciózní Russell by se nějaké té sošce určitě také nebránil. V nabité konkurenci je ale docela dobře možné, že nakonec nebude nominovaná ani nezastavitelná Lawrence, která byla nominována v letech 2011 a 2014 a v roce 2013 sošku dostala, právě za Russellovu Terapii láskou. Už potřetí režisér a scenárista spolupracuje také s Bradleym Cooperem a Robertem De Nirem, kteří se objevují ve vedlejších rolích. Ty dále doplňují Dascha Polanco, Virginia Madsen, Édgar Ramírez nebo Isabella Rossellini. Česká i slovenská premiéra filmu se odehrají už zítra.

Oficiální synopse distributora: Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny.

Joy

13.12.2015 | USA
Komedie, Drama, Životopisný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest