Daredevil: Konečně víme, kdy uvidíme druhou řadu

Daredevil: Konečně víme, kdy uvidíme druhou řadu | Fandíme filmu
Netflix/Marvel
Zobrazit dalších 6 obrázků
Seznamte se s novou řadou Daredevila, prohlédněte si sedmičku nejnovějších fotek. A které další superhrdiny bychom v seriálu mohli potkat?

Společnost Netflix původně plánovala postupně zveřejnit čtyři různé seriály ze světa Marvelu a následně jejich hrdiny spojit v seriálu pátém, ve kterém by utvořili tým známý jako Defenders. Už první seriál, Daredevil, byl ale tak populární, že se Netflix od svého původního plánu odklonil a začal chystat jeho druhou sezonu. Teď se dozvídáme, že se seriál na obrazovky vrátí v březnu, tedy ve zhruba stejné době, jako první řada (ta byla uvolněna v dubnu). Můžeme předpokládat, že Netflix opět zveřejní všechny epizody naráz, tak jak je u něj obvyklé.

Hollywoodští novináři také konečně mohli promluvit o tom, co se dozvěděli během návštěvy natáčení seriálu. Opět se točilo v New Yorku, kde seriál po Stevenovi S. DeKnightovi převzali Douglas Petrie a Marco Ramirez, kteří se na první sezoně podíleli jako řadoví scenáristé. Reportéři se však dušují, že po tom, co viděli první dvě epizody nové řady, mohou fanoušky uklidnit, že se novým showrunnerům podařilo zachovat dosavadního ducha seriálu.

Zásadní rozdíl bude ve výrazně rychlejším vyprávění. Naprostá většina postav byla představená už v první sezoně, a tak se v té druhé mohou vypravěči bez okolků ponořit rovnou do víru událostí. Jediným dalším rozdílem by mělo být světlo – druhá sezona bude zřejmě o něco méně tmavá, než ta první. Neznamená to, že by se seriál zničehonic začal odehrávat především ve dne, avšak tma by měla být poněkud „vrstevnatější“ – někteří diváci si v první sérii stěžovali na to, že toho v nočních scénách moc nevidí.

Druhou sezonu otevře akční scéna, ve které se seznámíme s Frankem Castlem, alias s Punisherem (Jon Bernthal). Castle je bývalý voják ze zvláštních jednotek s tragickou minulostí, který se rozhodne vyčistit ulice New Yorku. Na rozdíl od Daredevila (Charlie Cox) nespoléhá jen na své pěsti, ale také na palebný arzenál, který se neštítí použít. Scenáristé počítají s tím, že ze začátku mu budeme fandit, ale postupně jeho metody (stejně jako Matt Murdock) začneme zpochybňovat. Punisher totiž zabíjí každého bez rozdílu, ať už jde o celospolečensky nebezpečného mafiána nebo místního zlodějíčka.

Brzy přestane být zřejmé, jestli je Castle hrdina nebo padouch a prozatím se zdá, že právě on bude ve druhé řadě Daredevilovým nejvýraznějším protivníkem. Postava je částečně inspirovaná Taxikářem od Martina Scorseseho a vizuálně se bude podobat Terminátorovi z filmu z roku 1984. Minimálně zpočátku se totiž bude snažit vypadat pokud možno nenápadně, aby se mohl po ulicích New Yorku volně pohybovat.

Kingpin se ve druhé řadě nejspíš vůbec neobjeví, přesto Punisher nebude jediným morálně nejednoznačným antihrdinou, který se v Hell’s Kitchen Daredevilovi připlete do cesty. Matt se potká také se svou žhavou láskou z vysoké školy, s Elektrou (Elodie Yung), která v komiksech proslula jako ambivalentní vražedkyně, které se jednou přikloní na tu a podruhé zase na druhou stranu zákona. Elekra Murdocka přitahuje jako můru plamen. Je zkažená, nebezpečná a divoká, ale také nesmírně atraktivní a našeho hrdinu odpuzuje i přitahuje zároveň. Tím ale prostor pro romantiku a sex (kterého má být ve druhé řadě víc) nekončí, protože Matt se ve druhé řadě také podstatně víc sblíží s Karen (Deborah Ann Woll). Uvidíme, jestli to bude mít nějaký vliv na Foggyho (Elden Henson), který se stále srovnává s tím, že jeho nejlepší přítel za jeho zády žil dvojím životem.

Ve druhé řadě se vrací také Rosario Dawson jako Claire Teple, Scott Glenn jako Stick, Peter McRobbie jako kněz Lantom a Matt Gerald jako Melvin Potter. Stephen Rider hraje novou postavu prokurátora Blakea Towera a podle následujícího videa se zdá, že by se mohl v druhé řadě objevit i Luke Cage (Mike Colter), kterého jsme poprvé mohli vidět loni v Jessice Jones a závěrem roku letošního dostane vlastní seriál. A ano, krátce by se mohla objevit i samotná Jessica Jones (Krysten Ritter) V galerii najdete sadu nových obrázků.

Zdroje: EW Leden 2016, EW I, EW II, Joblo

Galerie: 7

Daredevil: Konečně víme, kdy uvidíme druhou řadu | Fandíme filmu Daredevil: Konečně víme, kdy uvidíme druhou řadu | Fandíme filmu Daredevil: Konečně víme, kdy uvidíme druhou řadu | Fandíme filmu Daredevil: Konečně víme, kdy uvidíme druhou řadu | Fandíme filmu Daredevil: Konečně víme, kdy uvidíme druhou řadu | Fandíme filmu Daredevil: Konečně víme, kdy uvidíme druhou řadu | Fandíme filmu Daredevil: Konečně víme, kdy uvidíme druhou řadu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest