Black Panther: Marvel jedná s režisérem Creeda

Black Panther: Marvel jedná s režisérem Creeda | Fandíme filmu
Tak jako se Rocky proboxoval až na vrchol, probil se Ryan Coogler od menších filmů až k blockbusterovým nabídkám.

Studio Marvel jedná s Ryanem Cooglerem, kterého by rádo najalo jako režiséra snímku Black Panther. Coogler na sebe upozornil dramatem Fruitvale Station a letos se velké přízně kritiků i diváků těší jeho spin-off Rockyho, s názvem Creed. V tom Coogler prokázal, že dokáže vzít zaběhnutou postavu, respektovat ji a zároveň do ní otisknout něco ze sebe. A to je přesně ten přístup, jaký provázané komiksové filmy potřebují. Ryan si dobře poradil s dramatem i boxerskými scénami, takže s podporou zkušeného marvelovského týmu by pro něj natáčení velkolepého blockbusteru nemělo představovat problém.

O Creedovi se hodně mluví v souvislosti s Oscary a dalšími cenami, čímž se Ryan Coogler zařazuje do řady žhavých černošských režisérů, které Marvel k projektu lanařil. Studio letos jednalo už s Avou DuVernay (Selma), ta však nabídku odmítla, protože se nedokázala s Marvelem shodnout na společné vizi. Možnost měl také F. Gary Gray (Straight Outta Compton), ten však dal přednost osmému dílu série Rychle a zběsile. O jednáních s Cooglerem se šušká už od poloviny října, tak uvidíme, jestli nakonec dopadnou.

Anthony Mackie (Falcon) v nedávném rozhovoru prohlásil, že si nemyslí, že je důležité, aby film točil černoch. Seabiscuita přeci také netočil kůň. Režisér pouze musí být schopný se do příběhu vcítit a natočit jej pořádně. To je celé. Sám Ryan Coogler naopak zhruba ve stejné době prohlásil, že černošský režisér pro film důležitý je. Umělec samozřejmě často pracuje nad rámec vlastní zkušenosti, ale perspektiva je důležitá, a když umělec tu osobní zkušenost s tématem má, dílu to může jedině prospět. Cooglerovi při natáčení Creeda pomohlo, že byl v mládí atlet, Scorsesemu se zase nejvíc povedly filmy, ve kterých čerpá ze své zkušenosti italského přistěhovalce v Americe.

Black Panthera ztvární Chadwick Boseman a poprvé jej uvidíme už příští rok ve snímku Captain America: Občanská válka. V komiksech je Black Panther vládce fiktivní africké země (bohaté na nerostné suroviny), který se za pomoci zázračné rostliny stane superhrdinou. Tento zvláštní druh flory mu jednoduše zlepší jeho fyzické vlastnosti (zhruba na úroveň Captaina Ameriky) a on se může vesele vrhnout do potírání zločinu. V roli jeho protivníka Ulysse Klawa uvidíme Andyho Serkise, ve vedlejší roli se má objevit také Martin Freeman. Scénář postupně psali Mark Bailey a Joe Robert Cole. Datum mezinárodní premiéry je stanovené na 16.2. 2018.

Zdroje: Birth Movies, Death, Screen Rant, The Daily Beast

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest