Rodinný film: Český snímek sklízí ovace za oceánem

Rodinný film: Český snímek sklízí ovace za oceánem | Fandíme filmu
Přední hollywoodské zpravodaje filmu udělily pozitivní recenze, stejně jako festivalová porota v čele s Bryanem Singerem. U nás se bohužel hned tak nedočkáme.

Český film s Karlem Rodenem v hlavní roli? Provázený nadšenými recenzemi proslulých amerických filmových webů? Ne, není to sci-fi. Je to drama se zdánlivě obyčejným názvem Rodinný film režiséra Olma Omerzu v koprodukci České televize. Tento nadějný slovinsko-český absolvent FAMU se uvedl v roce 2012 svým debutem Příliš mladá noc. V hlavních rolích jeho nového filmu doplňuje Karla Rodena ještě Vanda Hybnerová. Tito dva spolu ztvárňují manželský pár, který se vydává na dlouhodobou dovolenou na jachtě, a v přepychovém bytě na Vinohradech nechávají své dvě děti, vysokoškolačku Annu a jejího mladšího bratra Erika. Jejich euforie ze ztráty rodičovského dohledu je postupně vystřídána strachem a beznadějí, když se rodiče delší dobu neozývají, a jejich loď zmizí.

Rodinný film byl natočen v koprodukci ČR, Německa, Slovinska, Slovenska a Francie, ovšem s výhradně českými herci a v češtině. Dospívající děti si zahráli Jenovéfa Boková (Hořící keř) a Daniel Kadlec. V dalších rolích se objevili Martin Pechlát a Eliška Křenková. Snímek měl premiéru na mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastianu. Na MMF v Tokiu mu potom šestičlenná porota v čele s proslulým režisérem Bryanem Singerem udělila Cenu za nejlepší umělecký přínos. Film sklidil uznalé recenze serverů Variety a Hollywood Reporter. Distribuční společnost Cinemart plánovala zajímavý snímek uvést už 10.12., avšak producent si přál, aby byla odložena na příští rok. Tak snad se dočkáme co nejdříve. Zatím se můžete podívat na trailer. Troufám si tvrdit, že si pozornost určitě zaslouží.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest