Králové hor: Jean Reno je sokolník, záběry přírody učarují

Králové hor: Jean Reno je sokolník, záběry přírody učarují | Fandíme filmu
Také na Štědrý den vstupují do kin filmové novinky. Tahle má lehce pohádkový nádech, takže datum premiéry až tak nepřekvapí. Podívejte se na výpravné trailery.

Filmový průmysl se nezastavuje ani o Vánocích, a tak kdo by si chtěl odskočit od stromečku, dárků a pohádek do kina, i o svátcích má možnost. 24.12. totiž letos vychází na čtvrtek, a to v našich končinách znamená jediné – filmové premiéry. Do kin se tak na Štědrý den mimo jiné dostane rakouský snímek Králové hor (v originále Brothers Of the Wind) režisérů Gerarda Olivarese a Otmara Penkera. Ti se doposud věnovali spíše dokumentární tvorbě - první jmenovaný má na svém kontě co se hraných filmů týče jen španělská dramata Velké finále a Mezi vlky, pro Penkera je nový film dokonce režijní prvotinou, doposud se živil jako kameraman dokumentárními filmy. Jako scénárista pak napsal jeden díl dokumentárního seriálu Nature.

Králové hor popisuje příběh mladého Lucase, jehož otec se po smrti manželky uzavřel do sebe. Chlapec jednoho dne najde orlí mládě, které bylo vyhozeno z hnízda. Ujme se ho, pojmenuje ho Abel, a s pomocí starého lovce ho učí létat a lovit. Postupem času se však blíží den, kdy ho bude muset vypustit do přírody.

Co se obsazení týče, Lucase si zahrál Manuel Camacho (Mezi vlky), starého lovce Jean Reno (Purpurové řeky, Návštěvníci). Lucasova otce si střihnul Tobias Moretti, českým divákům asi nejlépe známý z Komisaře Rexe. Obsazení doplňuje Eva Kuen, která se doposud objevovala v menších rolích v nepříliš úspěšných rakouských filmech a seriálech. Prapůvodní verzi scénáře k filmu Králové hor napsal režisér Penker, pod jeho konečnou podobou je podepsána Joanne Reay. Ta se zatím nejvíce „proslavila“ scénářem k béčku Galowwalkers s Wesleym Snipesem. Jestli udělá větší díru do světa novým snímkem, můžete posoudit dle přiložené nálože videí, kde najdete trailer v češtině i v originále, sneak peek, a rozhovor s režisérem Penkerem. Určitě na videa koukněte, alespoň vizuálně je to opravdu kus nádherné filmařiny. Penker má s natáčením divoké přírody jako kameraman bohaté zkušenosti, a podle videí to bude stát za to. Tak co? Uvidíme v kině s kusem cukroví v ruce?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest