Padesátka: Vojta Kotek režíruje horskou komedii

Padesátka: Vojta Kotek režíruje horskou komedii | Fandíme filmu
Podaří se mu navázat na všechny ty lyžníky, Anděly a velrybí stoličky? Nebo alespoň na snowboarďáky? Prozatím můžete tipovat podle traileru.

Po loňském režijním debutu Jiřího Mádla se dočkal také Vojtěch Kotek. O Vánocích totiž bude mít premiéru jeho snímek Padesátka, ve kterém se se svým kolegou a kamarádem po letech opět potkají na horách. Příběh podle stejnojmenné divadelní hry a scénáře Petra Kolečka, kterou Kotek režíroval v pražském Rubínu, se točí okolo lidí z horských hřebenů, běžkařského závodu Tříkrálová padesátka, a pozdního hledání otce.

Film má kromě režiséra i stejné obsazení, jako divadelní předloha. Hlavní role si zahráli Ondřej Pavelka, Marek Taclík a Jakub Prachař, ve vedlejších rolích se objevili například Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, Jiří Mádl, Tereza Voříšková, Kryštof Hádek a další. Malou roli si střihl také režírující Vojtěch Kotek. Film se natáčel na jaře ve Špindlerově mlýně, a se štábem mimochodem trénoval běh na lyžích mistr světa Martin Koukal, který se ve filmu také mihne.

Režisér chce s Padesátkou navázat na klasické filmy z hor, jako Anděl na horách, S tebou mě baví svět, Sněženky a machři nebo Krakonoš a lyžníci. Zároveň slibuje i lehce ostřejší humor. Zda se mu to povedlo, se budeme moci přesvědčit již od 24.12.. Zatím se můžete podívat na trailer, a poslechnout si titulní píseň, pod kterou je podepsaný Michal Hrůza.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest